12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zemlja vračeva i proroka

Stav

Comments 6

Zemlja vračeva i proroka

Autor: Antena M

  • Viber

Autor: Crnogorski nacionalni forum

Za godinu, najviše dvije nam proriču da ćemo biti kao Luksemburg!?

“Samo da ne završimo kao Lebanon, a lako nam je za Luksemburg!”, odjekuje Crnom Gorom.

Doveli smo na ispomoć USA sa Escobarom na čelu. Ne treba nam ovdje nikakav prorok da saznamo kakav “uspjeh” Amerikanci ostavljaju iza sebe u drugim državama. Ni jedna još nije završila kao Luksemburg.

Ovdje, u našoj državi, pojmovi svega običnog, svakodnevnog, normalnog, su poremećeni, ovdje su se pomiješale nebeska i ovozemaljska sloboda i pravda. 

Od obnavljanja nezavisnosti pa do danas, mi crnogorski pravoslavci imamo isti položaj. Ko god da je na vlasti, nama je stanje nepromijenjeno. Mi smo “problem” koji se odlaže za neka “buduća” vremena. Proroci nas ne vide nigdje u svojim proročanstvima.

Bogu hvala za to!

Bravo i sestre, budite ponosni što je tako. Mi smo kao Sveti Stefan, davno unesena ljepota koju niko nije mogao pokvariti, jer se tu ništa nije moglo dodati ili oduzeti. E sad moramo riješiti što činiti sa ovim našim Amanom u obliku SPC. 

Mi smo oduvijek bili zemlja koja je rađala bandite, i to dobre. Nikada nismo bili poznati po vračevima.

Sa banditima je lako, ko ih je postavio neka ih i miče, niko to svakako neće ni znati da učini bolje.

Što se tiče vračeva, tu je nešto komplikovanije, tu moramo pregovarati sa prorocima. Oni su ih i postavili.

Ovi pro-crnogorski politički “zaštitnici” kao da se stide od nas. Izvadili su sablje demokratije i otišli u boj. Svaki govori kao da vojsku void, a ni familija mu ne zna da ima partiju.

Zamislite puste junake, imaju viziju slobodne demokratske Crne Gore gdje će svi imati sva prava. Kako u tom proročanstvu nas nema, onda nam ni oni ne moraju davati prava. Mi pijemo kafu u Sutomoru, a oni nas ubjeđuju da smo u Porto Montenegru.

Više se oni trude da se obrate narodu iz srpskog fronta nego nama. Oni nijesu ni svjesni da glasač srpskog fronta može da se naljuti na svoju partiju i pređe u drugu, ali i ta druga partija je partija srpskog fronta. Oni su i vlast i opozicija u isto vrijeme. Ekipa iz GI 21. Maj na sva zvona zvone o saradnji sa nekom organizacijom iz Beograda. Sve su probleme ovdje sredili. Nestala korupcija i kriminal. Nestala socijalna nepravda. Vraćena crkva. Osiguran jezik. Stvorena vlada narodnog spasa i ujedinjenja. Sad su krenuli na Beograd. Njihovo Proročanstvo kaže da neće stati dok ne zavijore zastavu demokratije u sred Sirije.

Kao društvo imamo probleme (velike!) od korupcije do nekontrolisanog nacionalizma.

Vriskom i drekom o srpskom nacionalizmu ne postižemo mnogo.

Zapadni partneri razumiju nacionalizam, prosto zato što ga imaju u svojim državama. Nekima smeta, ali su naučili da žive sa tim, dok drugima godi jer mogu da sprovedu razne anti-migracijske i pro-nacionalne zakone koje im trebaju, uzimajući snagu nacionalističkih partija.

Nije zapad kriv što DPS i njihovi partneri nijesu imali sluha koliko vrijedi jedna iskrena crnogorska nacionalna partija koja je mogla da ih “gura” u rješavanju crnogorskih problema. 

Korupcija je jedina kriminalna radnja oko koje svi stranci postižu konsenzus. 

Pred nama je prosto pitanje:

Hoćemo li mi da sredimo i sačuvamo državu, ili da nam neko drugi to sređuje i odlučuje kakva država nama treba u budućnosti? (ili možda uopšte ne treba)

Sada možemo vidjeti koliko je ko hrabar i koliko je ko spreman da žrtvuje za ovu državu. 

Gospodo i dame, predali ste državu u ruke prorocima i vračevima i jako dobro znate da je možete vratiti samo ako budete ti koji će biti solucija za rješenje dugotrajnih problem. U svakom drugom scenariju ostaćete zapamćeni kao ljudi koji su prodali državu radi ličnih interesa.

A narod kao narod:

“Sve što biva i što može biti,
meni ništa nije nepoznato;
što god dođe ja sam mu naredan.”

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

@Srđa Naivno je to , niko nema povjerenja u ove postojeće partije. Nama treba novi blok sa nepartijskim ljudima i čisto crnogorskom idejom pa dokle dodjemo

Srđa

@Zoran Nijesam mislio na nove partije nego na okupljanje postojećih oko istog cilja!

Zoran

@CGorka Ja mislim da ima već previše partija. Oko čega se treba organizovati ? Koje su to nove ideje koje već nijesu potrošene . Oko povjerenja opet isto proce voz dok mi ne nadjemo ljude od povjerenja .