11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sportske lavice i politički miševi

Stav

Comments 5

Sportske lavice i politički miševi

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vukašin Perović

Da, Crna Gora je zemlja čuda. Zemlja u kojoj oni na vlasti ne poštuju znanje, umještnost, talenat i uspjeh. Političari vrijeđaju sportiste.

Oni kojima je politika donijela lagodan život, privilegije, bogatstvo i leb bez motike, vrijeđaju one koji su se odrekli privatnog života, odmora, slobodnog vremena… da bi uspjeli u sportu. Da bi svoju Crnu Goru učinjeli ponosnom.

Slaven Radunović zbog jeftinih političkih poena pokušava da uvrijedi žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore.

Sada je jasno da je svaki kriterijum nestao. Kako i u čemu nesretni Slaven misli da se poredi sa Jovankom, Kaćom, Milenom, Majdom… Možda onakav i sa dvije lijeve noge, misli da je pametniji, uspješniji, bolji, sposobniji, pošteniji ili ljepši?

Da li uopšte misli o vrijednostima na pravi način, ili mu se sve svodi na političke procente? Zna li on razliku između njih i njega?

One su prve u Evropi, a on zadnji na Balkanu. Za njih zna cijeli svijet, a za njega van ove crnogorske političke muke, niko nije čuo.

Njima je granica nebo, a on je zarobljen u političkoj tikvi koju glođe iznutra. Zato su one Lavice, a on mali politički miš.
Nije mu jasan Jovankin poziv “za Crnu Goru”. Njen krik do neba poslije postignutog gola, njena snaga, ponos i prkos. Sve to čuje i vidi cijeli svijet. Logično je da neko kome je krajnji domet da preko Mandića i Kneževića pošalje Vučiću poruku o vjernosti i poniznosti, ne može da razumije Jovanku.

A u stvari, smeta mu samo što igraju za Crnu Goru. Za državu koja je bila i njegova, dok nije odlučio da radi za interese druge države. Pa sad sve ono što nije po volji Vučiću, ne valja ni Slavenu. Mučno je gledati jad, nekulturu i izdaju. I svjesni smo da dok god razni miševi raspravljaju o snazi i poštenju lavica, mi imamo problem.



Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

misevi su zakon

Tudji sluga kome je dobrovoljno ropstvo ideja vodilja .

D V

Sve čestitke g.Peroviću za jasan prikaz tužne i mučne današnje CG stvarnosti i tamo đe normalan mozak mora da zastane....ali ne neće da zastane. Taj nesrećnik što olajava CG sport bilo bi lako da je jedini,ali nije...on je samo spiker onih na hiljade iza njega koji šute a bezobzirnije laju u sebi.