20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neće se Fakultet ugasiti, studente ne možete poljuljati

Stav

Comments 1

Neće se Fakultet ugasiti, studente ne možete poljuljati

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Itana Kaluđerović, diplomirani profesor crnogorskoga jezika i književnosti

Ovih godina se Fakultet za crnogorski jezik i književnost nalazio na meti vladajućih partija, nekom zbog ličnog mišljenja, nekome zbog lične neobrazovanosti, pa nije mogao da razumije šta će nama Fakultet za crnogorski jezik i književnost, često ispraćen ironičnim retoričkim pitanjima, tipa: „Hoće li to neko u našoj državi da nas uči kako se priča“... Da je sreće da smo vas naučili... Ove godine se našao na meti i ofanzivnom udaru iz samo jednog razloga. Zato što nijesmo isti. Onog trenutka kada shvatite da mi i ne možemo biti isti, sačuvaćete svoje zdravlje i energiju, jer ste se na nas mnogo istrošili, a mi nikad jači.

Student sam na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost već 6 godina. Nakon osnovnih studija upisala sam master, da bih se potkrijepila znanjem da vas naučim na što bolji način kako se priča u Crnoj Gori, jer da se u Crnoj Gori malo više govorilo i da su se malo više čuli glasovi ovih intelektualaca koji su profesori na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost zakoračili bismo koji korak naprijed, ne bismo svaki put doživljavali sunovrat.

U srijedu, 24. 11. u podne, FCJK održaće protest ispred ugašenog Ministarstva kulture Crne Gore na Cetinju. Neće se Fakultet ugasiti... Mi smo tvrđava. Studenti su temelji ove tvrđave, a nas, vjerujte, ne možete poljuljati. Ovaj tekst završila bih parafraziranjem jednog od velikih prijatelja FCJK-a (pokazalo se u teškim danima kroz koje smo prolazili), Aleka Barovića: Mi izdajemo knjige, ne državu! Vidimo se u srijedu!

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Lada

Čestitke studentima i ptofesorima FCJK !