28 °

max 32 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

32° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bursać: Zoran Milanović, nečovjek koji se sprda sa genocidom

Stav

Comments 9

Bursać: Zoran Milanović, nečovjek koji se sprda sa genocidom

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Milanović je u suludim napadima na zdrav razum kazao da je "u Srebrenici bio težak zločin s elementima genocida.“ Napisao sam Zoranu Milanoviću da je “teška budala sa elementima debila“, jer drugačije ne može objasniti njegovo sramno baljezganje. I on sad nastavlja…

Zoran Milanović je već po navici nastavio da sablažnjava zdrav razum i vrijeđa žrtve genocida u Bosni i Hercegovini. Ovaj put je na Visu kazao za sam genocid: 

"Ja kažem da je (genocid), ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti novo ime. Ako sve bude genocid moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu. Nije svaka žrtva, to je relativiziranje"

Malo jeste, malo nije hopa-cupa i druge sprdnje sa žrtvama

Stvar je ovdje toliko jasna da je sramotno i objašnjavati. Ali, hajmo iz ove septičke jame relativiziranja i zamjena teza izvući uncu logike. Naime, nekad uvaženi predsjedniče Republike Hrvatske, za ono što su nacisti napravili Židovima, nećete vjerovati, već postoji ime i zove se Holokaust. Kao Holokaust je upisano u sve školske, povijesne, pravne i svake druge knjige na planeti Zemlji. 

Ovom svojom nakaradnom izjavom, uspjeli ste tako osim žrtava genocida u Bosni i Hercegovini uvrijediti i sve žrtve Holokausta, demonstrirajući slavno i sramno nepoznavanje istorijskih izraza i pojmova za koje je osposobljen svaki učenik četvrtog razreda osnovne škole. 

Kad se praviš lud nad kostima ubijenih

Samo, biće nešto drugo po srijedi u ovom zlu. Zna Zoran Milanović vrlo dobro, odlično i za Holokaust i za genocid. Eto, bio je u Srebrenici, bio je u Izraelu, ne treba mu to crtati. Uloga Zorana Milanovića je zapravo uloga desnog krila HDZ-a, onog najpopulističkijeg, ultranacionalističkog, desničarskog. To što je Milanović jedan od čelnika SDP-a, tim gore po SDP u Hrvatskoj i navodnu ljevicu koja (uz časne izuzetke) horski ćuti na sramotu koju isijava njihov pulen i predsjednik Hrvatske Zoran Zoka Milanović. 

Za one neupućene-do prije pola godine, važilo je pravilo da se u ideološkom smislu ne razlikuju puno hrvatski premijer i prvi HDZ-ovac, Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović, valjda na razočarenje onih neupućenih koji su glasali za papirnatog SDP-ovca Milanovića. 

No, u zadnjih pola godine hrvatski predsjednik je toliko zavatrio svoje stavove, naročito kad su u pitanju odnosi sa Bosnom i Hercegovinom, da se komotno može porediti sa najustaškijim jastrebovima u Hrvatskoj. 

Spašavanje redova Dragana Čovića

I ti Milanovićevi stavovi su, gle čuda, gotovo istovjetni sa onim koje jednako sramno serviraju Dragan Čović, gruntovni vlasnik Hrvata u BiH i njegov podmoskovsko-laktaški kamarad Milorad Dodik, a koji su odavno objavili rat jedinstvenoj, građanskoj Bosni i Hercegovini. Pa se čini kako Milanovićeve izjave više treba iščitavati u kontekstu spašavanja redova Dragana (Čovića), nego kao neku dublju smislenu poruku. Uz izjavu kako je “Dodik najmanji problem u BiH“ sada je već jasno da se Milanović svrstao u sramnu kamarilu onih koji podržavaju čedo UZP-a Herceg-Bosnu i neku maštariju o trećem entitetu. 

A to maštanje o trećem entitetu, na pladnju im servira ovako impotentna diplomatija EU, koja ofanzivom i pokušajima izmjena Izbornog zakona valjda treba kazati svima urbi et orbi da će HDZ doživotno imati svog hrvatskog člana Predsjedništva u BiH. To što je sve ovo uvod u cijepanje (opetovano) države po nacionalnim šavovima, izgleda zanima EU, taman koliko i nedjeljivost BiH početkom aprila 1992. godine. 

Kad genocid (iznova) postane “težak zločin“

Ali, šta je sa ubijenim u genocidu i masovnim zločinima širom BiH? Šta je sa njihovim porodicama, koje otvorenih usta i raširenih zjenica u čudu slušaju čovjeka, koga su kao najrođenijeg ugostili u Potočarima?

Podsjetimo, Milanović je prošle sedmice u suludim napadima relativiziranja povijesti i sudskih presuda prvo  kazao da je "u Srebrenici bio težak zločin s elementima genocida.“

Autor ovih redova poslalo je poruku Zoranu Milanoviću u kojoj stoji da je “teška budala sa elementima debila“, jer drugačije ne može da se prihvati Milanovićevo sramno baljezganje. 

Udarci “kršćanske Europe”

Ali nije to sve. Dabome da nije. Onda se Zoran Milanović malo bavio eugenikom kazavši kako postoje "različite vrste genocida" pri čemu je onaj u Srebrenici stavio na nižu razinu od onih koji su počinjeni tokom Holokausta. To što predsjednik jedne susjedne države smatra da se ubijeni nevini civili trebaju tretirati kao vreće kupusa, ostalo je poprilično nezapaženo među svim “čuvarima europskih vrijednosti“ i nekako se izgleda podrazumijeva da su, eto, bosanski muslimani niža bića, bića nad kojim se ni počinjeni genocid javno ne imenuje.

A zašto? Jer je “Europa kulturološki kršćanski kontinent“. Nikad nećete pogoditi ko je ovo kazao? Šalim se, odgovor je tačan, naravno Zoran Milanović, koji je u par dana pretekao i Dodika i Čovića i Orbana i sve ostale desničare zajedno u svojoj ksenofobnoj retorici. 

I nije me strah ljudi koji (opravdano) zapomažu, Kolinda vrati se, sve ti je oprošteno, strah me onoga što nosi budućnost sa Zoranom Milanovićem u Hrvatskoj ili nekim novim “ljevičarem“, koga će po dolasku na Pantovčak ujesti buba naci-zla. 

A uvijek može gore! 

 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljan (nastavak)

...osjetili mnogi koji su ušli sa zlim namjerama. Za trolove poruka: Ne pišite i ne trošite prostor ovom časnom portalu.Takvi osim podmuklih provokacijanisu sposobni da urade ono što misle. Tzv.Nando, Vladimir,Sofija...isti proizvod kanalizacije.

Ljiljan

Hvala Veliki Dragane Bursaću! Tog idiota koji se predstavlja sa "predsjednik RH" ne treba opisivati zdravom logikom.On je prosto "govoreća kanalizacija".Ali,on takav najviše šteti Hrvatskoj jer Bosnu ima ko da brani i bez stranaca od takvih ljudskih otpadaka.Bosna je čudo a tajnu bosanskog otpora su

Nando

Već poznati narativ, Vatikan, Kominterna, Njemačka.... S tim tezama mi se ne da diskutirati,to se može slušati svaki dan na TV Pink i TV Heppy. A to da je Hrvatska među tri najgore članice u EU je istina, da nije, ne bi zadnja ušla u EU.Da skratimo, Hrvatska je ostvarila sve svoje strateške ciljeve i sada joj preostaje jedino da razvija demokratsko i prosperiteto društvo.