15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

17° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zdravkova novogodišnja čestitka i snoviđenja malog Buda A.

Stav

Comments 2

Zdravkova novogodišnja čestitka i snoviđenja malog Buda A.

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Stefan Todorović 

S „poštovane građanke i građani Crne Gore, narode svekolike Crne Gore“, započinje svoju novogodišnju čestitku premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Ukoliko ste se zapitali zašto se obraća i građanima i narodu, odgovor je jednostavan. Građani su oni zaraženi virusom poganog Zapada, četvrtog rajha moderne civilizacije, koji hoće da zbrišu razlike između nacija i vjera,da unište srpski rod, da satru pravoslavlje i svetosavlje, da zbrišu srpsku vjeru, jezik i kulturu, da šire Sodomu i Gomoru omogućavajući ista prava LGBTQ osobama koja ima i narod, a znamo ko je narod.

Vjerni narod s litija, onaj narod koji se oslobodio nakon 75 godina jednoumlja i komunističke aždaje koja ovih dana doživljava posljednje trzaje, ako je vjerovati Joanikiju II.

Onaj narod koji stoji na braniku tradicionalnih vrijednosti napadnutih od strane demonskog Zapada. Onaj narod čija se izborna volja ne smije izdati i čiju „volju“ vjerno čuva Krivokapićeva Vlada. Stoga zapadni demokratski principi za Krivokapićevu Vladu ne važe, jer ona ne počiva na demokratskim principima većna „volji naroda“, a narod je poručio „Ustala je Crna Gora, sad se Vesna branit mora“ i „nek se čuje do nebesa, vratiće se naša Vesna“, što obavezuje premijera Krivokapića da ne potpiše izglasane interpelacije o smjenama ministara.

Preuzevši vladanje Crnom Gorom u „ime naroda“, đe se očito legitimitet crpi odlaskom u crkvu a ne izlaskom na izbore, Zdravko Krivokapić u novogodišnjoj čestitki šalje poruke koje dobijaju smisao tek kad shvatimo da su upućene samo „narodu svekolike Crne Gore“ a ne i „građankama i građanima Crne Gore“.

Kad se u istoj rečenici Zdravko Krivokapić obrati građanima, a zatim i narodu odmah znate da se obraća samo narodu, kao što se u rečenicama s „ali“ računa samo ono poslije „ali“, sve rečeno prije „ali“ možete slobodno da zaboravite. Kao što slobodno možete da zaboravite na građane kad premijer nakon građana pomene narod.

Sljedstveno tome postaju jasne novogodišnje poruke premijera Krivokapića, poput one da je iza nas godina đe je Crna Gora prvi put ośetila istinsku slobodu.

Zaista, govoreći iz perspektive „naroda“ i „srpskoga sveta“, crnogorsko društvo je prvi put nakon devedeseth godina ośetilo istinsku slobodu, ali slobodu velikosrpskih šovinista osokoljenih litijama i tridesetoavgustovskom promjenom vlasti čiju personifikaciju upravo predstavlja premijer i njegovih 12 apostola.

Naravno, uz podršku trinaestog „apostola“, Iznoguda od Ure, i njegovog submisivnog odnosa i sluganstva prema Crkvi Srbije, odnosno iznevjeravanjem izborne volje građana od strane njegove partije đe su glasove za građansku i evropsku Crnu Goru preveli u glasove za „narod“i „srpski svet.“

Crna Gora zahvaljujući Iznogudu od Ure, danas živi oslobođenu i na vlast instaliranu bjelaško-četničku ideologiju. Crnogorsko društvo danas ośeća istinsku slobodu sljedbenika te ideologije.

U gradovima osviću murali posvećeni ratnim zločincima i ratnim agitatorima. Pristalice vladajućih partija veličaju i kliču ratnim zločincima i ratnim agitatorima. Partije na vlasti sve to relativizuju, istorijskim revizionizmom podstiču i opravdavaju takvo djelovanje svodeći ga na slobodu izražavanja dok Vlada Crne Gore sve to naziva istinskom slobodom i demokratizacijom društva. Kad se sve navedeno uzme u obzir i ne čudi još jedna premijerova novogodišnja poruka da je Vlada u godini iza nas pored blagodareće istinske slobode, učvrstila i proevropski kurs Crne Gore.

Pogledamo li opet iz perspektive „naroda“ i „srpskoga sveta“, proevropski put Crne Gore zaista i jeste učvršćen, onemogućen da se razvija i napreduje.

Naime, kako nam javljaju iz Brisela, ukinut (anektiran) je Direktorat EU za Crnu Goru i pripojen (prisajedinjen) organizacionoj jedinici koja se bavi Srbijom. Crna Gora se nakon raskolne 2006. godine opet kao 1918. godine prisajedinila Srbiji.

Svojim djelovanjem Vlada Crne Gore ispunila je „volju naroda“ da zajedno sa bratskim narodom Srbije, čvrsto ruku pod ruku, koračamo dosljedno ka Evropskoj uniji. Ako nam pogani Zapad, navodno zbog nekih demokratskih principa, vladavine prava i kojekakvih sloboda koje ugrožavaju naše tradicionalne vrijednosti ospori ulazak u EU, hvala Bogu i Sv. Veleizdajniku Joanikiju Lipovcu, Aleksandar od Srbije i Rama od Albanije nas čekaju s novom evropskom perspektivom Otvorenog Balkana.

Nastavi li crnogorsko društvo s navedenim uživanjem „istinske slobode“ i „proevropskim putem“ a zapravo evidentnog oslobađanja od evropskih vrijednosti i demokratskih principa, slijedi mu put i prolazak kroz otvorena vrata srpskoga svEta.

U kulturnoj i obrazovnoj sferi Crne Gore već napravljenog. Svijeta i društva u kome jedan mali Budo A, navodni doktor i profesor na Filozofskom fakultetu UCG, član Upravnog odbora UCG a istinski propagator šešeljevske šovinističke velikosrpske politike, dobija prostor i značaj da s televizija s nacionalnom frekvencijom poziva na gašenje FCJK, jedine visokoobrazovne ustanove u Crnoj Gori koja baštini i afirmiše crnogorski jezik.

Drznuo se mali Budo A, izronivši iz velikospskog brloga, da dijeli lekcije Vladi Crne Gore kako bi morala prestati finansirati „jednu antinaučnu ustanovu.“

Tako mali Budo A. bez naučnog legitimiteta, bez valjanih naučnih referenci dijeli lekcije Vladi Crne Gore i premijeru bez demokratskog legitimiteta, odnosno neophodne većinske podrške u parlamentu.

Pita se mali Budo A. „čime se oni zapravo bave?“ Nije mu jasno. Mali Budo A. zna samo za jedan svijet. U tome svijetu ne postoji crnogorski jezik.

Ako ne postoji crnogorski jezik mora da je u pitanju neka prevara. Sigurno je u pitanju korupcija! Uskliknu mali Budo A. i pozva Iznoguda od Ure, kolegu mu iz vladajuće većine da preispita stvari. Da se ukine finansiranje iz državnog budžeta!

Apsolutno je besmisleno da postoji nešto što ne postoji, misli se mali Budo A, ali na kraju ipak zaključuje:„može da postoji više takvih Fakulteta ali da se sami finansiraju.“ Novinarka nakon objavljivanja priloga đe mali Budo A. bunca kroz san o srpskome svEtu i sama utonu u svesrpski san, završivši prilog onako nesvjesno gunđajući – „dok država nastavlja da finansira dva Fakulteta za crnogorski jezik, studenti srpskog jezika i dalje traže posao!“

„Srećna nam Nova 2022. godina!“ – poruči premijer Zdravko Krivokapić narodu svekolike Crne Gore u sumrak ljeta Gospodnjeg 2021. godine.

P.S.

Neka je srećna svim građankama i građanima vaskolike Crne Gore Nova 2022. godina pa da bude kao 1945.

PEACE!

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Nije mi jasno, kako bocoljub čestita Novu prije Božića? Da li to smatra kao evropski iskorak?

BELVEDER

Odličan tekst, posebno posljednji pasus!