12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crvenvuk

Stav

Comments 5

Crvenvuk

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jadranka Selhanović

Bio jednom jedan Crvenvuk. Bijaše taj Crvenvuk još mali, tek pošao u školu. Živio je sa majkom, u lijepoj, maloj kući nadomak šume. Nešto se ne sjećam da je neko pominjao njegovog oca. Možda je i on živio sa njima, ali ga nijesu spominjali. Ali, zato pomenuše Crvenvukovu babu. Da li  je ona bila njegova baba po majci ili ocu, stvarno ne znam. Znam samo da je živjela u kući, koja je bila na drugom kraju šume. A, Crvenvuk, kao dobar unuk, skoro svakog dana je odlazio da posjeti svoju babu.

I tako, jednog dana dok je Crvenvuk prolazio kroz šumu na putu prema babinoj kući, presrete ga djevojčica, čini mi se da joj ime bi Vukica.

„Zdravo Crvenvuče, đe si se to uputio sa korpom? Da vidim što imaš u njoj“ reče mu Vukica.

I Crvenvuk spusti korpu na travu i pokaza Vukici što mu je sve spremila majka da ponese babi. Vukica sve dobro osmotri i još ga upita đe mu se tačno nalazi babina kuća. Crvenvuk joj objasni i tu se rastadoše.

E sad bi trebalo da ide ono, da je Vukica brže od Crvenvuka stigla kod babe. Da je pojela babu i legla u njen krevet.  Da je potom stigao i Crvenvuk, a za njim i lovac....

Ma nešto se ne uklapa. Izgleda da sam sve pomiješala. Što je sa mnom, jesam li sve pozaboravljala, pa sve likove i imena iz priče zamijenila?

Aaaa, sjetih se, znam što mi je, znam što mi se desilo! Za sve je krivo jutro koje počinje sa portalom Antena M.  I na njemu obavljeni tekst: "Beslovesni potpisnici peticije nisu ni  pročitali Mićovićevu knjigu."

I još potpis akademik,  S. Jelušić.        

Zato, poslušajte me, ako budete čitali akademikov tekst, učinite to pažljivo. Lagano. Da vam se ne pomuti u glavi. Kao što se zamutilo meni.        

 

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Maestralno! Još ko poznaje "akademika" ovaj Vaš tekst ga još više razveseli i nasmije. Savršeno!

Ljilja

ha, ha, ha, ovo je super. Nasmija me bas. Akademik- Crvenvuk. Bravo Jadranka