11 °

max 21 ° / min 11 °

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Projekat - E sad ćete viđet...

Stav

Comments 3

Projekat - E sad ćete viđet...

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jadranka Selhanović

Kad se pomenu mogućnost padanja aktuelne Vlade, ispričaše neki, nasta opšta trka u Vladi.

Digoše se kao na uzbunu. Da donesu novi Vladin projekat.

Da sa njim definišu što im je činiti. I brzo sve osmisliše. Bez ikakavih dogovora i pregovora. Što će Vladi tuđa mišljenja? Njen projekat, njeno usvajanje. Zna Vlada što je za nju najbolje.

I netraja dugo njegovo donošenje. Sve po hitnom postupku. Procijeniše i da je, za usvajanje novog projekta,  dovoljna samo usmena potvrda. Nije bilo vremena za čekanje. Moralo se požuriti. A, stavljanje na papir, pa ostale procedure, ma kakvi. To bi bilo samo odugovlačenje. Koje bi omelo da njegovo sprovođenje odmah počne.

I uistinu, donesoše i usvojiše sve. Vlada zadovoljna. Projekat gotov. I zaveden pod šifrom: E, SAD ĆETE VIĐET KO ĆE KOGA DA SMJENJUJE!

Započe njegovo sprovođenje. Ali, ne da se prevarit Vlada. Prvo udari na sopstvene redove. Na one koje ona dovede i postavi. Na neposlušne. Na nevjerne. I ne bi ih malo. Otprilike pola Vlade. Rekoše da ih nazvaše i izdajnicima.

O, muke velike, ne možeš pohvatat što se čini. Sve se zamutilo, ne zna se više ko je izdan, a ko izdajnik.

Ali, zna sve Vlada. Ne zaustavlja se. Dođoše na red i oni koji hoće da im projekat pravno ospore. I bi Vlada u pravu. Kakvo pravno osporavanje? Bitno je samo što o Vladi misli Vlada.

I sve tako redom. Smjenjuje Vlada, bez žalbe. Ne patiše. Miče s funkcija i sve prebaca na svoje vjerne ministre. Na one koji istinski podržaše njen novi projekat. Na pleća mlađanih eksperta pade veliki dio. Ali, najviše dopade prvom među njima. Da se zna ko je glavni. A, što je sigurno, sigurno je.

Nakon smjena, razrješenja koja završiše brzo, Vlada kompletna. Skoro svi ministri četiri u jedan. Da se nikom ne kriva. Zasijedaju u punom sastavu. Jer, pola Vlade pokriva sve resore.

Ali, dešava se da se pogube, zaborave. I zbog toga, kako objasniše ,dolazi do zabune i zbrke. Pa se na sjednicama  Vlade često čuje: Ma, nije to tvoj resor, nije tvoja nadležnost, to je dodijeljeno meni, ja sam VD za to.

No, treba ih shvatit. Te nove dužnosti, te  protesti, a sad još i trka ko će prije put Beograda. Ne mogu stizat, preopterećeni, izmoreni. Ali,obećaše, izdržaće. Ovo još malo. Pa da odmore. Dosta učinješe. Zaista.

 

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ljilja

Bravo! Sve receno, ali na neki nacin koji te nasmije i unese optimizam. Pravi lijek za ova vremena.