22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Blokada Crne Gore!?

Stav

Comments 1

Blokada Crne Gore!?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (Facebook)

Današnja najavljena blokada najvažnijih putnih pravaca u zemlji, nije građanski i demokratski protest, nego pokušaj nasilnog destabilizovanja države sa nesagledivim posledicama u budućnosti. Kako u politici ne vjerujem u slučajnost, ne vjerujem ni da ova događanja kod nas, nemaju veze sa jutrošnjom vojnom agresijom Rusije na Ukrajinu.

Ovakvim potezom želi se ozbiljno uznemiriti javnost u trenutku bezvlašća, sa očiglednom tendencijom da se spriječi uspostava nove vlasti u Crnoj Gori. Više je nego očigledno da autori ovako zamišljene destabilizacije Crne Gore, pokušavaju iskoristiti trenutak u kojem je fokus svjetske javnosti, usmjeren prema agresiji Rusije na Ukrajinu.

Želim da objasnim da se najavljena blokada Crne Gore ne smije posmatrati kao naivan i izolovan politički izraz nečijeg nezadovoljstva, jer politički i bezbjedonsni kontekst ukazuje, upravo na suprotno, tj na ugrožavanje ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore.

Pozivam političke grupacije koje stoje iza najavljene blokade Crne Gore, u ovom veoma značajnom i rizičnom geopolitičkom trenutku, da ODUSTANU od svojih namjera i tako daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori.

U normalnom demokratskom svijetu, ovakvo nasilno političko djelovanje izaziva i ozbiljne posledice za onoga ko ga organizuje, pa pozivam lidere DF-a da ODUSTANU od svog nauma i plana, jer je cijena njihovog rizika u ovom trenutku previsoka i previše opasna.

Pozivam državne organe Crne Gore, a posebno one iz bezbjedonosnog sektora da budu odgovorni i posvećeni očuvanju mira i stabilnosti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Mi pozivamo i molimo a oni blokiraju i ruše. Što mislite Živkoviću ko će pobijediti, mi koji ne mrdamo ili oni koji su dobro organizovani i uništavaju sve?