11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sudbina Ribentropa kao upozorenje za Lavrova, Nebenziju i ostale ruske diplomate

Izvor: EPA-EFE/YURI KADOBNOV/POOL

Stav

Comments 0

Sudbina Ribentropa kao upozorenje za Lavrova, Nebenziju i ostale ruske diplomate

Svaki ruski diplomata mora razumjeti da ih za propagandu rata, opravdanje ruskih ubistava ukrajinskih civila čeka odgovornost i kazneni progon.

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Moskva uspostavlja nove standarde svoje diplomatije, tako što je vanjskopolitičku službu pretvorio u središte propagandista Kremlja. Za Lavrova i njegov tim međunarodno pravo ništa ne znači kao i neophodnost sačuvanja mira i stabilnosti. Sam ministar inostranih poslova RF postao je vanjski glasnogovornik ideologije rusizma, promotor ruskog fašizma u međunarodnoj areni.

Pored njega iruskog ambasadora u Njujorku Nebenzje, koji širi kremaljske laži u Savjetu Bezbjednosti UN, primijetili smo i ruskoga ambasadora u Sarajevo Kalabuhova, koji ko zombi ponavljao o ukrajinskim montažama ruskih Z-vjerstva moskovske V-andalske vojske u Buči i Irpinju. Već 50 predsjednika različitih država, premijera, šefova parlamenta, ministara inostranih poslova, uključujući Generalnog sekretara UN bili su tamo i svojim oči uvjerili se u strašan ruski pokolj civilnog ukrajinskog stanovništva. Ruski ambasador u EU Čižov oglasio je da vojna operacija, čitaj uništenje ukrajinskog stanovništva i privrede, ide svojim planom. Svaka država uvijek nešto planira, samo Ruska Federacija planira  ubijstvo čitavog naroda i razaranje cijele zemlje. Samo se pitam odakle su narasli ovi monstrumi, koje sam još prije desetak godina smatrao ljudima? Povampireni Kremlj traži još ukrajinske krvi i njegova vojska spremna je da ispuni taj zadatak.

U Njujorku oglasio se Nebenzijin zamjenik Poljanski, koji je prenio oficijelni stav Kremlja da nije prihvatljiv ulazak Ukrajine, ne samo u NATO, nego i Evropsku Uniju, kao i učlanjenje Finske i Švedske u NATO. Moskva je u vezi toga poslala prijetnje Helsinkiju, Stokholmu i, opet, Kijevu. Istoga dana ruski ambasador u Sarajevu izjavio je da Moskva predlaže narodima BiH da još jednom preispitaju odluku o učlanjenju u EU!

Da li Moskva stvarno misli da je ona mentor evropskim narodima, kojima je to bila Rusija poslije niza evropskih revolucija 1848? Tada je Rusko carstvo na neko vrijeme postalo  žandar Evrope za sve slobodoljubive nacije. Ostaje zagonetka ko su ta gospoda ruske diplomate, koji se usuđuju diktirati mnogim evropskim narodima kojim putem političkog, ekonomskog i odbrambenog razvoja oni treba da krenu? Ukrajina, Finska, Švedska i BiH nijesu dijelovi Ruske Federacije. Otkud Rusiji ovakav kompleks moći kad nema Internet, Twitter, Facebook?! Sve je to Kremlj zabranio svom narodu, smatrajući da mu nijesu potrebne objektivne informacije.

Možda puno Rusa živi u neimaštini, za razliku od trideset domaćih milijardera i dobro plaćenih političara, koji su pokrali sve živo u zemlji i ne znaju za normalan život? Ali, visoko rangirane ruske diplomate dobro razumiju šta se dešava u svijetu, kako je Rusija pljunula na međunarodna pravila ponašanja. Tei diplomate kao vojnici rusizma šire svoju Z-lobnu ideologiju ruskog svijeta da bi ostvarili planove kremaljske hegemonije u Evropi.

Odavno postoji pravilo o neispunjavanju ili odbijanju Z-ločinačkih naredbi. Ranije ili kasnije Z-ločinački kremaljski režim postaće optuženik pred međunarodnim pravosuđem za zločine protiv čovječanstva. Svaki ruski diplomata mora razumjeti da ih za propagandu rata, opravdanje ruskih ubistva ukrajinskih civila čeka odgovornost i kazneni progon. I da , čak i kad budu u penziji, za ove vrste zločina nema zastare. Zar im treba da njihovi unuci nose traumu zbog svojih djedova, koji su osuđeni u ime svih naroda svijeta za neljudsko ponašanje?

Zamislite diplomate koji se neljudski ponašaju! To je sramota za cijelu familiju i za čitav narod. Hitler prije 80-90 godina, kao i Putin sada, mislio da radi dobro za njemački narod i Treći Rajh. Ali, ne možeš graditi procvat svoje nacije na račun uništenja druge. To je veliki grijeh i teška kriminalna odgovornost. Šef nacističke njemačke diplomatije Oto fon Ribentrop iskreno je mislio je da na Nirnberškom procesu biti oslobođen, jer nikoga nije ubio. No, svako odgovara ne samo za fizička ubistva nego i podstrekavanje na takve zločine i za provociranje vojne agresije. Tako je Ribentrop bio obješen i to je poruka mnogim diplomatama.

Vjerujte, novi Nirnberg za novokomponovane fašiste iz Kremlja neizbježan je. Samo planetarna apokalipsa može to odgoditi. O tome je već govorio bivši ruski predsjednik Medvjedev. Najmanji u savremenom svijetu predsjednik jedne zemlje s ogromnim džepom, u koji je strpao stotine miliiona dolara narodnog novaca, o čemu je zasvjedočila fondacija Alekseja Navaljnog. On, u ime kremaljske bande prijeti civilizovanom čovječanstvu nuklearnim ratom. Ako želite da ne bude života za vaše unuke i praunuke, onda naprijed! Ali, oni će vas sigurno prokleti, makar vama, tada, bude svejedno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR