22 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Laž je laž, ko god da je kaže

Stav

Comments 10

Laž je laž, ko god da je kaže

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Milena B. Martinović

Kad povodom potpisivanja ugovora Crkve Srbije s državom Crnom Gorom i navodno usaglašenim tekstom toga ugovora, patrijarh Porfirije kaže da „Srpska pravoslavna crkva traži od Crne Gore samo ono što joj pripada“, onda sijeda glava, zakleta Bogu, govori neistinu. Smišljeno i bez zazora jedan pravoslavni patrijarh krši dvije Božje zapovijesti: Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega i Ne poželi ništa što je tuđe.

Aleksandar Vučić i njegov duhovnik Porfirije (sve neka je u VP duhu) imaju plan kako uništiti evropsku perspektivu Crne Gore. U toj misiji njihov je poslušnik Dritan Abazović. Svi oni građani crnogorski koji su vjerovali kako je nova Vlada manje zlo od Krivokapićeve, ovih dana uviđeše sopstvenu zabludu. A nije se ta zabluda temeljila na neznanju i neznavenosti no na duhu i vjeri crnogorskoj u čast čovjeka i datu riječ.

Riječ jeste data, ali ne za crnogorski napredak no za utiranje traga svemu crnogorskome.

Abazović i Joković bili su puni priče i zaklinjanja u evropski put i perspektivu Crne Gore pa je nakon klerofašističke pošasti koja nas je snašla, sve izgledalo realno i puno šansi. Za proteklih par mjeseci pospremali su kuću iznutra, postavljali svoje kadrove, čuvali DF ljude na rukovodećim mjestima, obećavali što je realno i što nije. Simulirali su duh pozitivnih novina koje su bile obična šminka.

Samo što je iz maslinasto-zelenog stajlinga nakon posjete Ukrajini, obukao poslovno-premijersko ođelo i promijenio avio kompaniju, premijer je otpočeo mesijansku misiju “restartovanja” odnosa sa susjedima, koji imaju gramzive ambicije i pretenzije na Balkanu. Tako Dritan i njegova Vlada ovih dana opet obrnuše ćurak naopako; neka čekaju evropske integracije dok oni ne satru i ono malo crnogorskog identiteta što je ostalo nakon Zdravka Krivokapića, Vesne Bratić, Olivere Injac, Leposavića i raznih drugih zavojevača i negatora crnogorskog imena.

A čemu tolika žurba za bavljenje pitanjima statusa strane crkve u jednoj suverenoj državi kad smo se lijepo s Evropom dogovorili kako brzo i prečicom do Evropske unije?! No, Dritan ima druge prioritete i to onda kad se svijet suočava s velikom ekonomskom krizom, rapidnom inflacijom, manjkom hrane i energenata, blizinom rata, izbjeglicama…

Negiranje i zatiranje crnogorske nacije, njene prošlosti i budućnosti stoljetna je strategija onih koji bi sad da s državom Crnom Gorom potpisuju ugovore o tome kako nas nikad nije bilo i kako nas neće ni biti. Jer sve naše je, snagom laži i krivotvorenja, postalo - njihovo.

Naši preci na to nijesu pristajali i vazda im hvala i slava! Ne smijemo ni mi zbog svoje đece koja imaju pravo na svoju naciju, jezik, crkvu, državu Pravo na budućnost. Pravo da su svoji na svome. Ne smijemo postiđeti ni pretke ni potomke! Za tako nešto nema opravdanja i oproštenja. To je naš dug.

 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Lili

@Vanja BRAVO za ideju....Ajmo narode !

ANM

@Vanja Duhovito priznajem. ali tom neznavenom i opasnom beskičmenjaku ništa, samo jedno veliko MARŠ

DDj

Komentari svi na mjestu, cuteci smo došli tu gdje jesmo. Gdje je energija iz septembra 2020 ko je odnese.... Biće da je bas ćutanje i popustanje