12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Temeljno ugovorno, po dubini i širini...

Stav

Comments 5

Temeljno ugovorno, po dubini i širini...

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jadranka Selhanović

Juče bijah zauzeta nekim privatnim poslovima.

I promače mi da pregledam neke portale, da pročitam tekstove, čije potpisnike nikad ne preskačem. I evo jutros, skrenu mi pažnju, samim naslovom, tekst Andreja Nikolaidisa.

Poučan, pametan, mudar, uputan. Sve rečeno.   

Naslovljen:

Rastemeljeni ugovor ne smije izazvati ni kap mržnje prema Albancima: To bi bio naš najveći poraz.

Divna, sjajna Andrejeva poruka! Čini mi se, prvenstveno upućena onoj građanskoj, emancipatorskoj Crnoj Gori, koja ni u primisli nije iskazala negodovanje, što jedan predstavnik manjebrojnog naroda, Albanac, posta njen premijer. Jer, upravo ta Crna Gora već skoro dvije godine brani narušeni multikonfesionalni, multinacionalni, multikulturalni, evro-atlansku sklad i pravac naše države.

I evo, neću ni riječ reći o aktuelnom, kako rekoše, Temeljnom ugovoru. Da mi ne spočitavaju neki dušebrižni, da se petljam u stvari koje mi, navodno, konfesionalno ne pripadaju! 

Jer, sve što je trebalo da se kaže, rekao je Andrej.  Zato bih samo postavila jedno pitanje. Da bude jasnije, ako u opšte i treba pojašnjavati.

Đe je sad ona Crna Gora, koja zdušno, na sav glas, silno, punom žestinom, baš onako nacionalistički, šovinistički, mrziteljski, prolomi prošle godine, ispred Javnog servisa Crne Gore - Dritane Šiptaru?

Izgleda li i vama da se umirila, da je utihnula, i po dubini, i po širini, i po visini....? A, boga mi i temeljno ugovorno?

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

SrdjanR

E, moja Jaco, nema tu nikakve dubine, ni visine ni ... To je Tužno more! Ima li iđe takvog sklopa na svijet, da je protiv rođene države, a trči pod skute tuđe !? Ža´ mi ih je!

Mina

@Orlov krs, Tako je, ugrozeni su jedino Crnogorci i Crnogorke, ali sve tri vjere! Znam da upravo tima pripada Jadranka.

Orlov krs

Slazem se gospodjo Selhanovic da treba cuvati multietnicki I multi konfesionalni sklad,ali se isto tako moze zakljuciti da su u CG ugrozeni jedino Crnogorci I Crnogorke,kojima je itekako problem da jedan etnicki Albanac oce da rastemelji Crnu Goru za interes druge drzave!