14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dritanovo predsjedavanje sjednici Vlade -  sam pao, sam se oburdao

Stav

Comments 12

Dritanovo predsjedavanje sjednici Vlade - sam pao, sam se oburdao

Autor: Antena M

  • Viber

 Za Antenu M piše: Milena B. Martinović

 Premijerova nevjerovatna lakoća manipulisanja, marginalizovanje ključnih pitanja i ubjeđivanje u njihovu nevažnost, isprazna priča o Evropskoj uniji, „grananje“ rukama i neprilično smijanje (s nekakvim zagrcavanjem) mučna su slika sjednice 43. Vlade koju je pratila sva Crna Gora.

Pred snažnim pravnim argumentima ministara Krivokapića i Konjevića, iznijetih korektno, profesionalno i uvjerljivo tako da svaki građanin razumije opravdanost razloga zbog kojih su tražili da se još jednom razmisli i pretresu sva sporna pitanja ugovora između Srpske pravoslavne crkve i države Crne Gore koji, naravno ne slučajno, ima pravnu grešku već u samom naslovu, premijer Abazović je imao dvije reakcije: hvalio je ljepotu sjednice i različitost stavova, provodeći svoj naum do kraja, i potpuno suprotno tome ljutio se, prijetio i presjekao diskusiju.

Govor ministra Kovača, postavljenog vjerovatno da bude sofisticirani Leposavić, nije bio reprezentativan za čovjeka na njegovoj poziciji. Otkrio je mnogo toga o njemu - nepostojanje elokventnosti, zluradost i neprofesionalnost. Naročito su neobične njegova mimika, reakcije smijeha i ležernost pri kraju diskusije.

Napolju, ispred zgrade Vlade, ljudi su pokisli i izloženi vjetru protestovali. Ispred njih ograde i kordon policije sa štitovima. Danima je u Crnoj Gori pitanje ugovora s jednom stranom crkvom opsesivna stvar jer nije teško zaključiti koliko je identitetski i kulturno ovo značajno za crnogorsku naciju, crkvu i državu. Dritanu sve to nije važno. On se svemu čudi. Pravi se neupućen. A kad ga prima srpski patrijarh u Beogradu, s kojim se o svemu dogovorio na najvišem nivou, tokom zvanične posjete Srbiji, onda kaže da je počastvovan time. To mu, vidimo, nije nevažno. Naprotiv.

Ima narodna koja kaže: „Nije što me laže, no što misli da mu vjerujem“.

Sporna odluka koju je brže-bolje proglasio donijetom rekavši: „Ovo je prošlo“ razobličila ga je i kompromitovala do kraja. Da 13 nije 14, odmah je upozoren na što je rekao da će se glasati ponovo.

Dritan Abazović je ovim postupkom diskreditovao sebe prekršivši ključnu tačku Sporazuma, na osnovu koga je 43. Vlada formirana, da se odluke od vitalnog značaja za Crnu Goru donose kvalifikovanom većinom. 

Tako je Dritan sam sebe srušio. Sam je sebi Belveder spremio.

 

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanka

Oburdaj !!!! Ova vlast je BRUKA

CRNOGORKA

Imajuci u vidu pisanja o tome da je Dritanov otac kao Albanac podrzavao Milosevicevu politiku,da Dritanov brat zivi i radi u Beogradu, da mu je Srbija obezbijedila sve uslove za rad, onda bolje mozemo shvatiti ko je Dritan.Za mene je izdajnik,covjek koji radi za Srbiju i nije ga briga za CG,uopste!