18 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nepodnošljiva lakoća veleizdaje

Stav

Comments 4

Nepodnošljiva lakoća veleizdaje

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Milena B. Martinović

Svima je jasno i svi vide što nam se dešava. Premijer u jednoj ruci drži vatru, u drugoj vodu. Čas pali, čas gasi. Požar nacionalizma i klerofašizma koji je zapalio u prethodnoj i ovoj vladi prividno gasi stalnim ponavljanjem priče o evropskom putu Crne Gore i evropskim integracijama. Kao papagaj vrti istu priču u koju više niko ne vjeruje. Prije svega zato što u nju ne vjeruje ni on sam jer radi za potpuno druge ideje i interese.

Dovoljno je pogledati scene s nikšićkog trga, čuti zloslutne i strašne poruke pjesme naručenih četnika koji vrijeđaju, provociraju i psuju pa se povlače i bježe u trenu kad policija počinje da bije građane, antifašiste, koji s crvenim zastavama slave državni praznik. Policija na njih baca suzavce. Četnici bježe. Kakvi su četnici junaci, takva je i policija što ih je štitila.

Kamere su sve zabilježile. Što oči vide i uši čuju, istina je. Dritan bi da slobodarska i antifašistička Crna Gora ne vidi, ne čuje, ne reaguje. Jer on umjesto nas bolje zna što se zaista zbilo i na Cetinju i u Nikšiću. Proba sa svojom „istinom“ pa kako mu prođe. U Srebrenici je isto uradio, ali mu nije prošlo. Onda se izvinio, ali samo zbog navodne nespretnosti, a ne zbog uvjerenja koja je izrekao. Znao je Dritan dobro što govori i koga abolira. Zato je oko njega onoliko obezbjeđenje i ljudi s kišobranima po sunčanom danu, na najtužnijem mjestu. Što je to predvidio da bi mu se može desiti ako je tamo došao čistoga srca i s empatijom?! No, očito je imao drugu misiju. Kao što je ima i u Crnoj Gori.

Na sjednicama Vlade Dritan se ponaša kao veseli sveznadar kome se sve može. I da se glasa dva puta i da se ne glasa, i da jeste kvalifikovana većina i da nije, i da može prosta većina... I da važi Sporazum i da ne važi. I da ugovor sa stranom crkvom jeste po Ustavu i da možda nije... Sve mu se može budući ima uvijek spreman odgovor na sve primjedbe i protivljenja. To je njegov čarobni štapić (kao onaj što maše njime tokom sjednica). Čovjek je za EU integracije, a svi koji ga kritikuju su protiv toga.

Crna Gora je na najtežem ispitu. Ona mora da bude zrelija od lagodnog poigravanja s njenom sudbinom, koje očito zabavlja nesrećnog premijera. Mora da pokaže zrelost, mudrost, odvažnost u odbrani vrijednosti na koje smo ponosni i zbog kojih zavređujemo mjesto u evropskoj porodici naroda. Moramo da budemo odgovorni za svoju sudbinu kad to očito premijer i dio Vlade nije.

Pogledajte slike i zapitajte se je li ovo Crna Gora. Demokratska, sekularna, antifašistička, multietnička i multikulturalna zemlja. Kakva smo to zemlja postali nakon avgusta 2020? Treba li Evropskoj uniji država u kojoj se nekažnjeno pjevaju prijeteće četničke pjesme o ubijanju i klanju ljudi? Treba li Evropskoj uniji zemlja u kojoj se drži parastos osuđenim fašistima uz crnu četničku zastavu s mrtvačkom glavom?

Treba li Crnoj Gori premijer, lažni evropejac, koji na sve to ćuti?! I još gore – smješka se.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

D V

Crnogorsko ponosna, Svak ko je ostao pri svojoj zdravoj i slobodnoj svijesti razumije Vas i isto zaključuje stanje na terenu u kom se nalazi dvije god. država CG .Uvjeravam vas da Nećemo i nesmijemo dat CG nikome bez svake borbe ..pa makar bili drugi Jerusalim,kipar,sarajevo ili dablin. Da je vječna

BELVEDER

Ne treba nam Dritan kao Premijer i on to uskoro više neće biti!

Sve vi cvjetalo

Sto ocekivati kad nam vladu vodi Zvezda Granda... Dritan Abazovic.