20 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brutalna diskriminacija Crnogorske pravoslavne crkve i njenih vjernika

Stav

Comments 0

Brutalna diskriminacija Crnogorske pravoslavne crkve i njenih vjernika

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (Preuzeto sa Facebook profila)

Gotovo svakodnevno od nesrećnog premijera - izdajnika koji se odavno posvađao sa moralom i njegove svite lažova i prevaranata, čujemo da će i sa CRNOGORSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM potpisati identičan ugovor, kao i sa crkvom Srbije.

Važno je znati, da su Crnogorci stalno na ivici da dožive sudbin jednog od mnogobrojnih naroda koji su nestajali kroz istoriju i koje su asimilovale veće države sličnog jezika, kulture i religije.

Isto tako je strašno važno znati, a to sam mnogo puta ponovio,... ako jednom narodu ukradeš kulturnu baštinu, prisvojiš istoriju, istaknute ličnosti, jezik, običaje i identitet, učinio si ga suvišnim.

E,... ugovor koji Abazović ima namjeru da potpiše sa crkvom Srbije, treba da bude posljednji zakucani ekser u kovčeg Crne Gore i Crnogoraca, jer iz njegovog naslova i sadržaja nedvosmisleno proizilazi, ne da smo SUVIŠNI, nego da nikada nijesmo ni postojali.

Lijepo je Andrej Nikolaidis skrenuo pažnju crnogorskoj javnosti, kada je u najkraćem poručio ... U NASLOVU I PREMBULI NAS LAŽU, A U SADRŽAJU KRADU.

Zbog svega ovoga, ta "njihova" lažna i prevarantska priča da će i sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom zaključiti identičan ugovor, ne da je besmislena, nego je najveći izraz podlosti, prevare i besčašća.

Ako ove velikosrpske sluge i izdajnici crnogorskih nacionalnih i državnih interesa žele potpisati ugovor sa crkvom Srbije, kojim ugovorom toj okupatorskoj crkvi, koja je isključivi zaštitnik srpskih nacionalnih intersa (čl. 11. Zakona o vjerskim zajednicama Srbije), žele priznati lažni kontinutet postojanja i djelovanja od gotovo deset i više vjekova i pravo svojine na svima našim manastirima, crkvama i grobljima, kao najvećem i najznačajnijem sakralnom blagu ove zemlje i svih naroda koji u njoj žive, ŠTO TO OSTAJE DA SE ZAKLJUČI U UGOVORU SA CRNOGORSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM?

Odgovor je nažalost lak i jednostavan -NIŠTA NARAVNO.

Ovakvim potezom nacionalni Crnogorci, Crnogorska pravoslavna crkva i njeni vjerrnici, su učinjeni suvišnim i nepostojećim.

Zato se ne treba osvrćati na tu vrstu njihove podvale da žele zaključiti ugovor i sa CPC, jer sadžaj spornog ugovora sa crkvom Srbije oduzima pravo postojanja CPC, u namjeri da je zadrže samo i isključivo kao folklorni dekor za lakovjerne.

Ta užasna zamisao da kradljivac i okupator (SPC) nastavi da se bogu moli za nestanak Crne Gore i Crnogoraca u hramovima koje su izgradili naši preci - Crnogorci, a da nesrećnim Crnogorcima ostaje da se bogu mole za spas Crne Gore, pod otvorenim nebom, je najužasniji izraz nepravdde, bezvlašća i diskriminacije u novojoj svjetskoj istoriji.

Važeći Ustav CG ne priznaje i ne poznaje ovakvu diskriminaciju.

Zato je i zaključenje ugovora sa crkvom Srbije sa ovakvom preambulom i ovakvim sadržajem, NEUSTAVNO.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR