12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvije žute haljinice

Stav

Comments 5

Dvije žute haljinice

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jadranka Selhanović

Ovih dana, baš često, mogli smo vidjeti snimak jednog događaja. Rekoše da se dogodio, ma ne upamtih gdje tačno. No,  mjesto događaja  nije ni važno. Važni su akteri. Mnogo važniji. Bijaše ih baš podosta. I u svom tom događaju, više nalik predstavi, glavna rola ne pripade „glavnom“. Jer on je „samo“ u već u poznatom maniru, sa poznatim osmjehom, kao u prolazu izgovorio: Ako smo blokirali Sputnjik, nije ni Gradska daleko. I ode.

I onda se pojavi lik žene. U haljini blijedo žute boje. Sunčane naočare pokrile joj oči. U ruci drži mikrofon na kome bjehu ispisana slova  rtcg. Pored nje nekoliko, kolega, valjada. Novinari, valjda. Muškaraci. Svi sa mikrofonima. Jedino im različita slova napisana na njima. Smiju se. Ali, nekako najupadljiva ONA. Valja zato što je žena.  Sa najjačim smijehom.  Čini mi se i najglasnijim. Što bi se reklo iz duše. Ili više  iz ženske pako...Ma, neću da izgovorim. Bilo bi od mene ružno. Nedopustivo. Za svaku osudu. Barem  tako mislim. Zar da  žena ženu povrijedi? Da je izda? I to javno. Ne, to nikako!

Ali, na sreću, ima nas različitih. I ta se različitost pojavi. U glavnoj roli. Na istom snimku. U žutoj haljini. Ali, ne blijedo žute boje. Više narandžasta. Baš jaka. Ma bljesnu. A, prisatajaše joj. Potpuno. U svakom pogledu. Rekoše da se zove Bojana Dabović.    

         

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Aleksa

@Grozota .Treba ovo zapamtiti,pa kad dodju bolji dani..... Svakom po zasluzi.....

Ja

@Grozota Bravo za komentar. Novinarka rtcg je pravo zastidje.

Grozota

Nemam probelm kao žena da kažem da je novinarka RTCG sramota za profesiju a i za covjeka. ne samo zbog demonstriranog poltronstva prema Abazovicu, vec sladostrašća koje je pokazala dok joj maltretira koleginicu. Dobro je ipak da postoji, da možemo da razlikujemo ljude i neljude