16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PUTIN - Plan osvajanja teritorija i nacija

Stav

Comments 1

PUTIN - Plan osvajanja teritorija i nacija

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Ruska Federacija je zemlja sponzor terorizma. Najviše od ruske terorističke djelatnosti stradaju ukrajinski građani. Svaki dan ruska vojska gađa i ubija civile Harkiva, Mikolajiva, Zaporožja i drugih ukrajinskih gradova i sela. Pri čemu je omjer gađanja vojnih objekata prema civilnim jedan prema trideset!

Ruski vojnici poslije zauzimanja, najveće u Evropi, Zaporoške nuklearne centrale počeli su da terorišu Ukrajinu i susjedne zemlje mogućnošću havarisanja te nuklearke. Razorne posljedice ovog akta Zvjerskog vandalizma mogao bi osjetiti čitav evropski kontinent, s obzirom na to da ova nuklearka ima puno višu snagu nego po tragičnom poznata Černobilska elektrana.

I tu je kremaljska propaganda odlučila da okrivi Kijev kako, navodno, želi da tamo bude katastrofa. Možete zamisliti razinu moskovskog idiotizma kad propagiraju da Ukrajina sama sebi želi napraviti strašni incident, na svojoj elektrani, protiv miliona vlastitih stanovnika!? Glavni sekretar UN i međunarodna javnost zatražili su povlačenje ruske vojske s opasnog nuklearnog objekta, ali je ona to odbila.

Minimalni zadatak moskovskih osvajača ja da kradu ogromnu količinu struje koju proizvodi nuklearna elektrana Zaporožje, i pri tome ucjenjivati ukrajinsku stranu mogućnošću dizanja u vazduh ovog objekta, opasnog za život miliona ljudi. Kremlj je čak odlučio da inicira zasjedanje Vijeća bezbjednosti UN zbog „opasnosti ukrajinskih provokacija“. Drskost, primitivizam i opasnost ruskog ponašanja nemaju granica.

Priča se da je Putina pitao ruski srednjoškolac - gdje završavaju granice Ruske Federacije, na što je, na svojoj dužnosti već ostarjeli, predsjednik odgovorio: „Rusija nema granica, one ne završavaju nigdje“. Možda dečkić i nije shvatio odgovor da kraja, ali civilizovanom svijetu Putin je poslao poruku da granice vaše zemlje mogu završiti unutar granica Ruske Federacije. Kremlj je ima već 15 godina krenuo u realizaciju svog osvajačkog nauma PUTIN (Projekat osvajanja teritorija i nacija), kao najopasnijeg projekta uništenja postojećih granica i pripajanja Rusiji tuđih teritorija.

Ovom naumu Zla sada se suprotstavila Ukrajina, koja je postala kost u grlu Kremlja i prepreka za realizaciju plana PUTIN. Zato Moskva traži rješenja za izlazak iz duboke međunarodne izolacije i neprihvatanje politike uništenja drugih država i nacija. Ali, nema mogućnosti za prikrivanje zločina ruske okupatorske vojske u Buči, potpunog uništenja Mariupolja... Uzalud kremlj produžava igrati na kartu da je to sama sebi uradila ukrajinska strana. Došlo se već do toga da Moskva želi suditi braniteljima Azovstalja zato što se nijesu pokorili ruskoj osvajačkoj vojsci.

Čak se ni ideolog hitlerovskog nacizma Gebels nije sjetio da sudi, recimo, sovjetskim vojnicima koji su branili Staljingrad ili Kijev. Poslije njemačke okupacije Kijeva, sovjetska služba bezbjednosti digla je u vazduh centralnu ulicu grada Hreščatik, gdje su poginule stotine stanovnika Kijeva i nekoliko njemačkih vojnika. Što su oni tada time željeli postići do sada niko nije uspio da shvati.

Isti sovjetski obavještajci tada digli su u zrak i jedan od najvećih pravoslavnih objekata u Kijevo-Pečerskoj Lavri, Uspensku sabornu crkvu, sagrađenu mnogo stotina godina ranije. Meta je bio neki njemački funkcioner koji je došao da razgleda ovo istorijsko čudo i poslije je, jednostavno, izašao živ i zdrav, a ukrajinski narod ostao je bez jedne od svojih najvažnijih duhovnih svetinja!

Dakle, čak i za ovakve stvari Gebelsu nije palo na pamet da sudi sovjetske vojnike, a Moskva, koja pobila 30 hiljada stanovnika Mariupolja, porodilište, gradsko pozorište gdje se krilo u podrumu hiljade žena sa djecom, a ispred zgrade velikim slovima pisalo Djeca, naumila je da sudi ukrajinskim braniteljima! U planu im je da dovedu sudije iz Sirije i Sjeverne Koreje, kao da to međunarodni sud. Moskva traži farsu da nekako izbijeli svoji ruke do lakta u krvi ukrajinskog naroda, da promijeni sliku o sebi kao zemlji ubici civila i sponzoru terorizma. Kijev je službeno upozorio Rusiju da, ako do ovog dođe, nikad neće prihvatiti mirovne pregovore sa Kremljem. Ukrajina će se boriti do uništenje svakog ruskog vojnika na svojoj teritoriji.

Da opet skrene pažnju sa svoje terorističke djelatnosti Kremlj je pripremio slučaj sa ubistvom kćerke teoretičara ruskog fašizma – rusizma Dugina. Time se pozabavio Zloglasni FSB. Sjećamo se događaja 1999. kakoje FSB pročišćavao put za svog šefa Vladimira Putina, koji je tek postao predsjednik vlade, da započne već pripremljeni novi krvavi Čečenski rat, kako bi postao poznat u ruskoj javnosti kao borac za nacionalne interese. Svi se sjećamo tragičnih događaja u Bujnaksku, Volgogradu, Moskvi. Do kakvih je mrskih provokacija tada dolazilo da bi okrivili nedužne i počeli taj tako potreban Kremlju mali pobjednički rat. Sada imamo događaj sličnog karaktera.

Kao da nije Moskva ta koja ubija desetine hiljada mirnih ljudi u Ukrajini, kao da nijesu u Kijevu svaki dan sirene za uzbunu od raketnih i vazdušnih napada, nego kao da strada Rusija!?

Nećemo prihvatiti ovu moskovsku provokaciju. 1933. nacisti su zapalili Rajhstag (zgradu njemačkog parlamenta) da bi okrivili svoje političke oponente i otpravili na sud nevine ljude. Već 1945. nacistima se sudilo za sve počinjene zločine. Tako će vođe Kremlja i FSB biti osuđeni za ratne Zločine u Ukrajini. Pri tome, kremaljski Zločinački naum PUTIN svejedno će propasti, a pobjednička ukrajinska plavo-žuta zastava ponosno će vijoriti nad slobodarskom zemljom.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kosovski bozur

Svaka cast Levcenko.Sve ziva istina.Kao sto je hitler,iscenirao napad Poljaka,da bi zapoceo rat,tsko ce i zlocinac putin,namjerno ostetiti nuklearnu elektranu,da otruje i evropu,bogme i svoj narod,a njihova propaganda pravi odavno alibi,kako navodno gadjaju Ukrainci.Tesko naoruzanje im je u okviru e