18 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Što je nezakonito izgrađeno, mora biti srušeno. Na ovaj ili onaj način

Izvor: twitter: talibarFin

Stav

Comments 0

Što je nezakonito izgrađeno, mora biti srušeno. Na ovaj ili onaj način

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Gori i veoma je oštećen Krimski most – simbol ruske nezakonite aneksije ukrajinskog poluostrva.

Moskva je odavno pripremala napad na ukrajinsku teritoriji kamuflirajući svoju buduću invaziju pričama o vjekovnom rusko-ukrajinskom prijateljstvu. Još 2007. Kremlj je na međudržavnom nivou iznio ideju o neophodnosti zajedničke gradnje mosta između ruskog kopna i ukrajinskog poluostrva na principima finansiranja 50% - 50%. Bila je izrađena cijela studija u Moskvi o ekonomskoj koristi ovog infrastrukturnog projekta. Ali tada Kijev i Evropa nisu znali da za svakim velikim ekonomskim projektom stoje strateški ciljevi Moskve. Svugdje gdje je Rusija ulazila sa velikom investicijom mijenjao se politički kurs ove zemlje.

Najbogatiji čovjek Ruske Federacije, koji prema podacima međunarodnih finansijskih istražnih agencija posjeduje imovinu u razmjeru nevjerojatnih 70 milijardi dolara proslavio je 70. rođendan. Govorim o predsjedniku RF Vladimiru Putinu kojeg je odsad možda prikladnije oslovljavati kao na jednoj vodećoj poljskoj televiziji - ruski diktator i ratni zločinac. On je glavni tvorac ideologije rusizma kao modernog ruskog fašizma, koji je namjerno uveo čitavo rusko društvo u zabludu. Možete zamisliti kakve se gluparije prodaju svakodnevno na moskovskoj televiziji ili uče djecu u ruskim školama, kad svijetu sipa ovakve nezbuloze.

Sagraditi most prema Krimu Putin je pokušavao još 2006. predlažući ukrajinskoj strani udio u tom mega projektu. Ali u Kijevu su tada bili na vlasti bile političke snage Viktora Juščenka, koji je prepoznao opasnost ove ruske podvale. Moskva nije uspjela sa projektom izgradnje krimskog mosta, što joj je mnogo otežavalo da pripremi vojni udar. Poslije vojne okupacije Krima krajem februara – u martu 2014. Putin je zatražio od svog okruženja sufinansiranje  mosta da bi u Krim bilo moguće brzo dostavljati rusku vojnu tehniku i vojsku u slučaju eventualnog širokog rata s Ukrajinom.

Izgleda je mržnja prema Ukrajini u genima tvorca Zla. Unuk seljaka, koji je odrastao u regiji Tver gdje ie oduvijek živjelo lokalno stanovništvo finsko-ugarskog plemena Merja, kojem pripada i Putinova porodica i koje je još u 10. vijeku bilo pokoreno Kijevskom državom Rus.

Vladimir Putin završio je odsjek međunarodnog prava na Univerzitetu u Leningradu, ali u svojoj 70. godini života pljuje na međunarodno pravo i na sve što su ga naučili na univezitetu, krenuvši u nezakonitu izgradnju Krimskog mosta.

Zanimljivo, u doba banditskog Peterburga, Vladimir Putin je obranio doktorat u oblasti zaštite prirodnog okruženja, a Krimski most napravljen je bez ijedne odgovarajuće međunarodne ekološke ekspertize. Već znamo da je ovaj doktorat napisao sasvim drugi čovjek, ali za bivšeg špijuna i budućeg predsjednika tada je bilo bitno prikazati svoju povezanost sa naukom, što je tema za neki drugi tekst. Poenta je, i struka kaže da nezakonito izgrađeni Krimski most ipak mora biti srušen.               

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR