10 °

max 16 ° / min 10 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 10°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SLUČAJ NENA KALUĐEROVIĆA - novi ogled dehumanizacije

Stav

Comments 7

SLUČAJ NENA KALUĐEROVIĆA - novi ogled dehumanizacije

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Siguran sam da za ime Nena Kaluđerovića zna cijela Crna Gora. Poznajući Nena kao njegov sugrađanin i plemenik znam da nikad nije težio postati "poznat". Porodična istorija, neki cetinjski događaji, a prije svega političke okolnosti, posljednjih godina uticale su da za Nenovo ime čuje sva Crna Gora.

Belveder je bio glavni događaj za koji se Neno vezao iako je uvijek isticao da nije nikakav vođa pokreta otpora nego samo jedan od hiljada građana koji je bio spreman poginuti 4. na 5. septembar ne bi li spasio čast svojega grada i države i spriječiti krvoproliće u koje je grad pokušala gurnuti Krivokapić-Abazovićeva Vlada i policija.

Baš zbog toga postao je interesantan izdajničkim i četničkim vlastima u Crnoj Gori te posebna opsesija kudravoga psihotika koji obnaša funkciju premijera. Već brzo poslije belvederskih demonstracija psihotik s napoleonovskim kompleksom, izvršavajući naredbe svojih vlasnika iz srpske crkve i Beograda, želio je Nena proglasiti "teroristom". Neno je ipak oslobođen optužbi. No, kad je psihotik uklonio svojega šefa policije, koji je izgleda jedini bio častan u brlogu Crne Gore nastalom poslije 30. avgusta, dobio je ulcinjski kompleksaš oruđe u koje gleda kao u totem - pendrek te počeo hapsiti ljude i prenositi svoju psihozu na kompletno društvo.

Tako se Neno Kaluđerović ponovo našao "na spisku", ali ovoga puta ne za terorizam. Ovoga puta je to mnogo teža optužba koja je iznešena bez ikakve javnosti predložene osnove na kojoj je bazirana optužnica protiv njega.

U brutalnoj medijskoj i fizičkoj akciji koja je potom sprovedena cijeli jedan grad i čitave porodice postale su meta odmazde. U tabloidima bliskim kompleksašu i srpskoj crkvi Cetinje je predstavljeno kao crnogorski pojas Gaze, kao leglo fašista i kriminalaca s kojima se treba obračunati. Budući da je Neno Kaluđerović jedan od simbola otpora koje Cetinje pruža okupaciji Crne Gore, njegovo ime postalo je molitva za sve predstavnike vlasti.

Kao na popovskome recitalu svi poslanici, ministri i uslužni vladini novinari i botovi krenuli su spominjati ime Nena Kaluđerovića predstavljajući ga kao najvećega zločinca.

Pritom je bilo evidentno da nemaju iste kriterijume o svim ljudima koji su hapšeni istoga dana kad je policija pokušala Nena lišiti slobode. Dok većina vlasti tvrdi da je Milo Božović nevin, dotle isti ti ljudi prave pritisak na organe reda da "privedu pravdi" Nena Kaluđerovića. Pored toga, uslužni propagandisti srpske popovštine koji su na društvenim mrežama promovisali "litijski pokret" besprizorno se mimovima obračunavaju s Cetinjem i Nenom Kaluđerovićem.


Zato pozivam predstavnike tužilaštva ali i sve one koji su Nena unaprijed osudili da nam prilože dokaze na osnovu kojih Nena Kaluđerovića povezuju s djelom koje mu se stavlja na teret!? Da li u njegovom slučaju vrijedi ono na što se pozivate u slučaju Mila Božovića - prezumpcija nevinosti?!
Do tada, Cetinje i ljude koji poštuju Nena Kaluđerovića nećete moći zastrašivati i ubjeđivati u vaše viđenje pravde. Dođite da uhapsite cijeli grad ako vam basta.

A kudravome dučeu poručujemo - proći će i tvoje vrijeme, a mi ćemo se odlično potruditi da te u istoriji predstavimo kao najvećega izdajnika koji se pojavio na političkoj sceni Crne Gore.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Vesko

Stojim iza svake napisane rijeci. Od tackle do tackle !