13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spavaš li mirno Kejt Midlton?

Stav

Comments 5

Spavaš li mirno Kejt Midlton?

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Radmila Tomović 

Sve mi se čini da Crna Gora ide u nekom dobrom pravcu. Na pravom smo putu da riješimo sve probleme: Jakov došao, Milo otišao;  Milojko obećao biće para; Vlada rekla da nas više ne zanimaju identitetska pitanja; crkva nam je, bogu hvala, zbrinuta; u modnom okršaju bivše i aktuelne prve dame – izgubila bivša. Ne samo ona. Zaljuljao se i „modni tron“ Kejt Midlton. Malo li je?!

Za buđenje nacionalnog ponosa, informacija neizmjerno dragocjena. Upravo to su nam sugerisali najuticajniji crnogorski režimski tabloid i nešto što bi trebalo da bude Javni servis.

Eto, konačno, okrenuli smo se pravim, životnim temama. Ništa identitetske priče. Smanjile se tenzije. Pomirili smo se.

Kako izgleda ta platforma pomirenja, pokazali su nam naši srednjoškolci. Ko hoće da gleda, mogao je da vidi. Kraj školske godine, naši maturanti i polumaturanti proslavili su uz srpske zastave, klicanje ratnim zločincima i Kosovu. Sasvim primjereno... I životnom iskustvu i prigodi. Iznad svega mladalački i progresivno...

 U oblasti zabave, prošle sedmice, briljirao je i naš premijer (u tehničkom mandatu). Najpoznatiji crnogorski party maker. Mjesto zbivanja – Trg nezavisnosti u Podgorici; prigoda – proslava Dana nezavisnosti. A đe je on, tu je šala i komika. Spontan i razigran, neopterećen manirima i značajem datuma koji se proslavlja, pošalicom i doskočicom sačekao je svakog gosta. Grlio je i ljubio zvanice, pipkao i tapkao, mahao rukama, grleno se smijao i vikao.  

Nadasve opušteno, baš nekako primjereno i funkciji koju pokriva i događaju koji se obilježava.

A, na zabavi koju je organizovao naš premijer (u tehničkom mandatu) bilo svega. Aviona i kamiona. I vatromet. Ma, svega... Bio i „buketić“ naše medijske zajednice. I pjevali himnu! E, to je baš bilo dirljivo. Zagledani u nebo, zamišljeni, a nasmijani.

Dobro je. Nijesu više ljuti. Kofere su već spakovali i čekaju da služe domovini na nekoj dalekoj adresi. Jer, patriotizam nije „utočište za hulje“  samo ako si daleko. Ako, i ovog puta, budu morali da raspakuju prtljag, ponovo će da se naljute. I neće pjevat himnu. Potpuno primjereno. I nadasve razumljivo.

Nego, da se mi vratimo na životne teme. Ko je, dakle, bio bolje obučen? Spavaš li mirno Kejt Midlton? 

 

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Licina

Ako je on Kate Middleton ko je onda Megan Merkel, Adzic?

ivica

Dritanaga samo reljaksirani i kaze zaradili 200 000 eura od trajekta.Samo 5 dosada je u tri smjene 75 ljudi po tristo eura plus gorivo i odrzavalje sa kreditima i odmah su u minusu.Price za malu djecu i basne za vjerujuce Svetosavce. U vrijeme Druga Tita nije trajek bio rentabilan.