17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužna i primitivna slika moskovskog političkog života

Izvor: EPA-EFE

Stav

Comments 0

Tužna i primitivna slika moskovskog političkog života

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko 

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da Ukrajina može nestati nakon završetka ruske specijalne vojne operacije, a njena teritorija može biti podijeljena između Moskve i nekoliko evropskih država.

Medvedev je dodao da je Moskva zainteresovana da se centralne ukrajinske regije pridruže Rusiji, jer bi se na taj način sukob mogao završiti zauvijek.

Pijanac Medvedev predlaže uništenje zemlje osnivačice Ujedinjenih nacija, te mora za to međunarodno krivično odgovarati.

Već se naizgovarao nebuloza i prijetnji globalnom miru, uništenjem ruskim nuklearnim naoružanjem, toliko da može dobiti dvije doživotne kazne na specijalnom međunarodnom tribunalu za zločine rata u Ukrajini.

Sada je opet krenuo putem da njemu još produže termin boravka u ćeliji Haškog zatvora.

Izgleda Medvedev misli da ima kao i mačka sedam života i poslije odsluživanja u zatvoru tri doživotna termina imaće još četiri slobodna životna doba.

Tako sve govori i govori, prijeti i prijeti.

Samo zaboravlja da njegovo prezime proizlazi od riječi medvjed, a ne od mačke.

Onda je vrlo pogrešno računanje broja života od strane Dmitrija.

Još je uspio bivši predsjednik RF izraziti prijetnju Ukrajini da ako ona dobije nuklearno naoružanje od zapada onda je Moskva primorana da nanese Kijevu preventivni nuklearni udarac.

Interesantno, priprema li nuklearni udarac Kremlj po Sjevernoj Koreji ili Iranu koji su željni da se dočepaju naoružanja masovnog uništenja.

Ove dvije zemlje isto su susjedne Rusiji i mogu biti potencijalno opasni za RF.

U ovom slučaju čovjek-mačka Medvedev šuti.

Za Moskvu Sjeverna Koreja i Iran su poštene i uvažene zemlje, koje su samo zbog svoje agresivne politike izolovane od većine država svijeta.

A Ukrajina koja je u 1992.-95. dala Rusiji svoj nuklearni potencijal koji bio je ravan tome što je posjedovala RF samo za garancije svojih granica sada za Moskvu postala je prijetnja u tom smislu da ona samo uopštw postoji kao nezavisna država.

Sada za Putina i Medvedeva to je kao trn u oku, možda zato van zgrada oni nose naočare da nešto ne upadne u njihove organe za gledanje.

Ali unutar zgrada obojica hodaju bez naočara i vidi se da recimo Putin ne primjećuje očigledni stvari.

Valerij Zorkin, predsjednik ruskog Ustavnog suda, imao je sastanak s predsjednikom RF Vladimirom Putinom tokom kojeg je pokazao kartu iz 17. vijeka.

Predsjednik ruskog Ustavnog suda rekao je kako je riječ o francuskoj karti koja je napravljena u vrijeme kralja Luja XIV te dodao kako se jasno vidi da Ukrajine nema nigdje na karti.

„Pronašli smo kopiju karte iz 17. vijeka koja je izrađena za vrijeme Luja XIV. Tačnije, ovo je sredina 17. vijeka, a kartu su sastavili sami Francuzi. Zašto sam ga donio? Vladimire Vladimiroviču: tamo nema Ukrajine!" poručio je Zorkin.

Zorkin je već krenuo prema 82. godini života i uspio je biti Staljinov pionir.

A malo mlađi Putin koji je neupitni Staljinov poštovalac se saglasio s njim.

„Pa naravno“, uzvratio je ruski predsjednik.

Obojica staraca bez naočara stoje ispred mape gdje sve piše malima slovima i ne mogu jednostavno pročitati ono što je tamo čitko obilježeno - naziv Ukrajina kao zemlja kozaka.

Pritom naziva Rusija uopte nema i jasno je zašto.

U to doba postojala je samo Moskovska država koja je sebe nazvala Rusijom tek u 1721. g. kad je bio car Petar I. I to je kao epizoda iz filma „Glupi i još gluplji“.

Na ovom sastanku neznalica istorijskih događaja Putin je opet ponovio svoja „naučna postignuća“ kada je objavio da Ukrajina nikad nije postojala, a da je nju smislio samo vođa boljševika Vladimir Lenjin u 1922. g. što je bilo po mišljenju šefa Kremlja apsolutno pogrešno.

Ali sada svi mi tačno znamo da je apsolutno pogrešno Boris Jeljcin prihvatio Putina kao svog političkog nasljednika, zbog čega je kasnije mnogo žalio.

Isto znamo bez greške da je djed Putina bio kuvar u okruženju Lenjina kojeg Putin navodno tako mrzi, ali pritom ruska vojska stavlja spomenike vođi boljševika na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine.

U razgovoru sa spomenutim Zorkinim Putin je izjavio pred kamerom, za koju nije jasno kako se našla usred sastanka, još jednu nebulozu: „Ukrajina je sredinom 17. vijeka zamolila Rusiju da primi nju u sastav carstva“.

To znači da Ukrajina koja navodno nije postojala u 17. vijeku, ali je obilježena na mapi ipak nekako, moli za ulazak u sastav Rusije, koje na ovoj karti uopšte nije bilo.

Shvatate anegdotu svega toga izrečenog.

Da bi još dopunili čitav apsurd spomenemo da je Denis Pušilin, takozvani predsjednik samoproglašene regije Donjeck, najavio  da će ukrajinskom gradu Bahmutu u narednom periodu biti promijenjeno ime.

Pušilin kaže da će Bahmutu biti vraćeno "istorijsko ime" Artemovsk. Da bolje shvatite situaciju.

Bahmut je od trenutka svog osnivanja još u 16. vijeku uvijek bio Bahmut.

Ali u 1924. godini grad je promijenio naziv u Artemovsk, kada je poginuo saborac Vladimira Lenjina, visoko pozicionirani boljševik Artem, kojem je možda nekim slučajem kuvao djed Putina.

Njegovim imenom boljševici su odlučili da preimenuju Bahmut.

Tako da, ako takve gluposti o istorijskim činjenicama govori Pušilin - jasno je kako čovjek nema visokog obrazovanja, ali Zorkin kao predsjednik Ustavnog suda RF trebalo bi da nešto nauči makar iz srednje škole.

Ipak otrčao je Putinu uz kamere televizije da potvrdi nešto od nebuloznih izraza diktatora.

Time je ušao je u spis Putinovih potrčka koji je i u 82. godini života spreman sve dati da neuk istorije iz Kremlja nečim bude zadovoljan.

Tužna i primitivna slika moskovskog političkog života.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR