22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon avio linije Podgorica - Manila slijedi spejs-trajekt Crna Gora - Mars

Izvor: Vlada Crne Gore

Stav

Comments 11
Dritan o svom trošku na Mundobasketu

Nakon avio linije Podgorica - Manila slijedi spejs-trajekt Crna Gora - Mars

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Radmila Tomović

Dritan dobro radi. Jeste otišao na Filipine privatno i o svom trošku, ali ne bi bio državnik kakav je, da uzgred nije obavio i neke važne poslove. Dok se ovdje "kolju" ko će, a ko neće u vladu, on zapirio u Manilu i ćao!

I odmah, sa predsjednikom Bongbonga Marcosom, razgovarao o uvođenju direktne avionske linije Crna Gora - Filipini. Eto. Samo nam je još ta linija falila i da nas bog vidi. Bravo majstore!

I da potrctamo, ako neko nije upamtio ono što su iz Dritanovog kabineta ponovili stotinu puta - otišao je privatno i o svom trošku!

E, sad, pošto je Dritan premijer (doduše više putujući, nego odlazeći ) koliko se ja razumijem u tu problematiku, po pravilima službe nije uputno da putuje sam. Tu je obezbjeđenje, pa neki saradnik... Uglavnom mora biti još nekoliko saputnika. (Na snimku smo uspjeli da vidimo  dvojicu. Jeste da su se šunjali kao stari Indijanci da ih ko ne primijeti, ali ove oči dobro vide.)

Elem, da uđemo u srž problema i postavimo ključno pitanje - da li su i oni otišli privatno i o svom trošku? Da pitamo, pa ako nam ko odgovori, dobro je.

A šta, dosad, i bez odgovora znamo? Dritan je poznat kao osoba koja javno priča o tim svojim dječačkim snovima. I ima ih baš puno. (I pravo da vam kažem, ja zebem da ćemo mi mečku da rodimo dok ih on sve ne ostvari.)

Elem, jedan od tih snova je Mundobasket. Neopterećen obavezama, u državi sve cvjeta, on put pod noge i pravac Filipini. Čuje za to predsjednik Bongbong, neko mu odmah rekao:

„Znaš li ti Bonže, da Dritan dolazi, privatno i o svom trošku?“

„Šta to pričaš?!“, zinu i izbeči Bong. „Nije nama Dritan bilo ko, moja žena je išla u Crnu Goru. Nećemo da kupimo trunje, ima da ga dočekamo kako valja i trebuje, nema veze što dolazi privatno i o svom trošku.“

I, stvarno, tako i bi.

A, Dritanu, neprijatno... Diskretan, kako ga je bog dao, proslijedio je samo nekoliko desetina objava preko društvenih mreža, isto toliko saopštenja... Minimalno, eto koliko se mora... Greota da propada snimljeni materijal. A, Filipinci, napali... Toliko im milo što je došao, ne može da se odbrani. Ma, samo što je izašao iz aviona, čekala ga svita. Pa doček, pa počasna garda, tradicionalna nošnja, pa da se svrati u rezidenciju kod Bonga...

Kaže Bong: "Pred kuću si mi došao, a da ne svratiš!? Ja bih se naljutio, a tek moja žena". 

Ma zvek. Dritan se nećka, neprijatno mu, ali Bong neće da čuje.

I pošto se razgovor nije baš tečno odvijao, Dritan nametnu temu turizma. Prirodne ljepote, ovo ono, žičare, hajking bajking... Riječ po riječ dođoše i do avionske linije. Što da ne. Sve smo sredili, oposlili, uredili u državi, da još taj saobraćaj sa Filipinima doćeramo i to je to.

Oposlio Dritan te zvanične razgovore, pozdravio se s Bongbongom i ženom mu i pravac na Mundobasket.

E, neka je. Milo je nama kad neko može da ostvari snove. Ali, čekajte, šta ako mu je dječački san da ode na Mars!? Mi bi momentalno morali da kupimo neku laminu od svemirskog broda i pravac pomenuta destinacija.

Znajući ga kako je ponešen za poslom i tamo bi on pozavršavao nekih državničkih obaveza. Evo, recimo. Kako bi se odgovorio Porfiriju, ako mu on kaže: "Dritane brate, pošto si već na noge, potpiši temeljni ugovor sa tim 'oblicima života' na Marsu, pa da te bogomolje prepišemo na Crkvu Srbije."

Rezonuje Porfirije ispravno - Ako na Marsu ima "oblika života", onda ima i vjerskih objekata. A kakav je to "oblik života", ako nije vjernik SPC!? Onda je to samo oblik, bez života. Pa, ne no je li tako... Porfirije ispravno zbori i razmišlja.

Iskustvo nas uči da bi Dritan i na Marsu, vjerovatno, upriličio razgovore sa zvaničnicima "oblika života", održao bi predavanje na nekom marsovskom Kembridžu ili Oksfordu, organizovao promociju i uvalio im par svojih knjiga... Pa, neka "oblici života" čitaju... I, neminovno, sa zvaničnicima bi potegao pitanje uspostavljanja redovne spejs-trajektne linije: Mars-Crna Gora. U početku jednom nedjeljno. Dok se ne razradi.

Pa, što... Ima li nešto sporno u tome!? Za moj pojam nije manje vjerovatna nego ova avionska linija do Filipina.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@korupcija , ipak mislim da je privatna posjeta jer je sladoled, na ulici, platio iz svog džepa! Možda?

Imunocink

Na ovako dugim linijama lete avioni koje nijedan naš aerodrom ne može primiti. Opet šarena laža.

Gorčin

Duhovito ste opisali bijedu koja nas je snašla g.đo Tomović. Iskreno sam zabrinut za njegovo mentalno zdravlje Ne posustaje u rušenju vrijednosti koje su odlikovale našu zajednicu.