24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predlažemo – dok su Jakov i Dritan u Njujorku neka Joanikije čuva rupu

Stav

Comments 3

Predlažemo – dok su Jakov i Dritan u Njujorku neka Joanikije čuva rupu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Radmila Tomović

U ovom našem malom dijelu dunjaluka kraj avgusta i početak septembra, posvećeni su, kako Joanikije zapovijeda evo treću godinu, obilježavanju godišnjice od istorijske pobjede nad neprijateljem koji je ciljano, jedan dio stanovništva, tri decenije držao u lancima, bio i mučio, prebijao i noge i ruke i vadio im oči čarne...

A, ove godine, svi oni koji su preživjeli gorepomenutu golgotu, baš su imali puno razloga za slavlje. Agenda full. Skoro. To što su stigli pobucali su, razbucali, urnisali, razgradili, dokrajčili, ponizili, zakrvili, uhapsili, rašćerali...

Ali, avaj... Za prekaljene borce, prvoborce, nosioce spomenica, ideologe i simpatizere, narodne tribune, pesnike i palamude, učesnike Prvog litijaškog ustanka – jednom riječju cvijet emancipatorske misli i pokreta, slavlje jok. Nema se kad od džapanja, svađanja, tužakanja, vrijeđanja, zapošljavanja i otpuštanja, smute i spletkarenja. Sve u svemu ophrvale ih ekonomske teme.

Nema odmora, dok traju Sodoma i Gomora i podjela plijena!

E, sad da se fokusiramo na gorući problem. Šta ćemo s rupom? Jakov i Dritan odoše u Njujork, ko će da je čuva? Ko da je nadzire? Kome vjeruju?

Ponešen nervom iskusnog forenzičara, Dritan je već napravio izviđaj... Sve je razjasnio i objasnio. Dobro je izgazio, prepipkao i rasprčkao... Prisvojio. Dritanova „rupa pravde“. Pa, kome da je prepusti?

Nema kome do Joanikiju. Ili nekom Joanikijevom kolegi. Uživaju apsolutno povjerenje i što je najvažnije imaju iskustvo. Kad upravljaju rudnikom, mogu vala da savladaju i jednu rupu. Pa, ne no je li!?

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Milak

Rupe stupidnosti neka čuva Gojko Perović, čuveni baneumantiji... postali su jedno u intelektualnoj zakržljalosti..

mr

Ne no jes, vala! Toliko su crnije rupa pootvarali za ove tri godine, bože mili! Ovo će biti jedina koju će zatvoriti, nakon što su je dobro ispipali i izbečili! Nazdravlje im!

Branka

Baš vala. Najbolji među najboljima. Najnedostojniji među nedostojnima. Fala svetome savi što je i ta muka riješena.