25 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Quo vadis Raonikije

Izvor: X mreža

Stav

Comments 8

Quo vadis Raonikije

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

 Za Antenu M piše: Neko iz gomile

Bez obzira na kojem jeziku izražavaju stavove, mišljenja i smatranja, mrtva je trka ko je nepismeniji: prepodobni Jakov Milatović ili presveti Boris Raonić?

Ta dva, samosviješću preopterećena oblika postojanja, prihvatila su se dva veoma ozbiljna posla u Crnoj Gori. Obojica skandalozno nepismeni, još su neusmeniji pa je teže slušati njih nego pretreniranog zvonara obližnje građevine Crkve Srbije u Crnoj Gori.

Oblik života – Boris Raonić na crveno slovo Javnog servisa, pred okupljenim stadom poruči: „Mi idemo onim putem kakvim Javni servis treba da idemo“!

Niko ne upita - Quo vadis Raonikije? Gornjijom ili donjijom putom?

I odoše. Raonikije i svi arhijereji, protojereji, đakoni, stavrofori i stafordi, u Šipčanik, slava mu i milos’, na piće i meze. I na ono Aksios vino, ako je pretekla koja flaša, a biće da jeste za Drljević doktor Veselina, predsjednika Savjeta čiji vrat krasi krstić. Aksios, ako ga ima.

E đavo ti izio diplomu i tolike godine studiranja kad ni prosto proširenu rečenicu ne umiješ složiti u rodu broju i padežu.

„Ono što je sigurno je, eto, e, e da neke male grupice, koje, koje ne doživljavaju ovu Kuću, naprosto izgledaju, izgledaju nebitne, jer ova Kuća sa svojih 740 zaposlenih je impozantna", nastavi izlaganje dvostruko nezakonito izabrani generalni direktor RTCG.

Nije Raonikije sa svim arhijerejima, nije impozantna, već nagrđena kad joj, na skoro osam decenija od osnivanja, takav govor drži takav generalni direktor..

Pođimo Raonikije, od suštine kao osnove novinarske profesije.

Nerazumljiv si, neartikulisan, zaplićeš jezikom i na koncu to što govoriš nema smisla. Trk kod Seja Sadikovića da ti objasni materiju.

Ako su male grupice – obrati pažnju, to je pleonazam – nebitne, zašto se ti njima baviš na sveto slovo RTCG-a i njemu slava i milos'!

Dobro ti znaš da nijesu nebitne grupice koje ukazuju na krivična djela za koja je zaprijećena i zatvorska kazna, daleko bilo.

Čak i ako su „grupice“ male, velike ili srednje veličine, ti bi kao generalni direktor RTCG-a i nevladina vedeta koja zna kako se krše ljudska prava, tu činjenicu respektovao i njegovao.

Najveći neprijatelj svakog društva, Sveti Raonikije zaštitniče poltrona, jeste jednoumlje.

Kuća na čijem si čelu i u kojoj si na šestom spratu sagradio sebi apartman, a može se upotrijebiti i drugi, nepristojniji naziv, osnovana je da informiše, da bude korektiv, da obrazuje, zabavi, njeguje i štiti ranjive kategorije, te da sačuva sjećanje i bude arhiv Države Crne Gore.

Budi srećan ako prođeš tako da se tebe sjećaju samo građanii da te pominju samo po nepismenosti, gluposti, drskosti, javašluku, vrijeđanju i progonu profesionalaca. Budi srećan ako te zaborave institucije, one iz kojih si, kao nvo-grantoprež, dostinu stručno"usavršavao" po hotelima sa četiri-pet zvjezdica, pa ti sad vraćaju usluge žmureći na tvoje bezakonje.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

Izgleda da su mnogi pomislili da u prethodnoj poruci dajem podršku Raoniću jer je nemoguće da imam 11 negativnih lajkova na Anteni što bi bilo normalno za IN4S.O Raoniću mislim sve najgore..