14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zna li Vlada i ministarka Jakšić-Stojanović što se radi po školama?

Izvor: Facebook; Ju Srednja stručna škola Pljevlja

Stav

Tag Gallery
Comments 14

Zna li Vlada i ministarka Jakšić-Stojanović što se radi po školama?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Milena B. Martinović

JU Srednja stručna škola Pljevlja objavila je na svojoj FB stranici informacije o aktivnostima, konkursima i nagradama za učenike osnovih škola i Srednje stručne škole, u organizaciji Srpskog kulturnog centra „Patrijarh Varnava“ i Srpskog nacionalnog vijeća.

Pitamo ministarku prosvjete, nauke i inovacija Anđelu Jakšić-Stojanović je li dala saglasnost za realizaciju likovnog konkursa posvećenog Svetom Savi i literarnog konkursa na temu „Srpski pišem, srpski zborim“.

Ako je Ministarstvo kojim upravlja dalo saglasnost Srpskom kulturnom centru „Patrijarh Varnava“ i Srpskom nacionalnom vijeću da organizuju ovakve konkurse, a po pravilu morali su imati saglasnost za to, onda ministarka mora dati trenutnu ostavku i mora biti smijenjena jer ne postupa po zakonu i krši Ustav Crne Gore. Niko nema pravo da dijeli učenike osnovne i srednje škole po vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti, a očigledno je da su na rečenim konkursima učestvovala samo đece jedne nacionalnosti.

Ukoliko ministarka nije dala saglasnost za realizaciju konkursa, neka odmah suspenduje i razriješi dužnosti direktore osnovnih škola i Srednje stručne škole u Pljevljima jer su kršili prava đece na jednakost u obrazovanju i postupali suprotno zakonu i Ustavu naše zemlje. Kao direktori javnih obrazovnih ustanova dužni su postupati po zakonu i odgovarati za sve što se odvija u nastavnom i vannastavnom procesu. Jer su direktori javnih obrazovnih ustanova, a ne privatnih, jednonacionalnih i vjerskih.

Ministarka i Vlada moraju da reaguju! Stop diskriminaciji!  

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Di

@Eagle stone Uzmi Bole šajkaču, to je sada moderno. Đeca u osnovnoj školi nose šajkaču kad im dolazi u goste predsjednik Skupštine.

Eagle stone

@Bole - što ti nije jasno Bole - nešto se čudiš na crnogorski jezik...

Tajfun

Kad jednoj drzavi uzmete obrazovanje i kulturu,ta drzava vise ne postoji,ovo je uradila velikosrpska kamarila u Crnoj Gori,pocetna faza vec krece a prave rezultate cemo imati za par godina.Svi ovo mirno gledamo, bez bilo kakve reakcije.