22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp vrijeđa rivalke: Jednu zove Pokahontas, drugu Snješko

Svijet

Tag Gallery
Comments 0

Tramp vrijeđa rivalke: Jednu zove Pokahontas, drugu Snješko

Izvor: Blic

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Američki predsjednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru objavu kandidature demokratske senatorke iz Minesote Ejmi Klobušar za predsjedničke izbore u SAD 2020. godine, nazvavši je "ženskim Sneškom" koji priča o borbi globalnog zagrijavanja, dan nakon što je njenu demokratsku konkurentkinju Elizabet Voren u tvitu pominjao kao "Pokahontas".

"Pa, eto, opet se desilo. Ejmi Klobučar je objavila da se kandiduje za predsjednicu, ponosno govoreći o borbi protiv globalnog zagrijavanja dok stoji bukvalno usred snježne i ledene mećave i temperatura od kojih se sve ledi. Loš tajming. Do kraja govora izgledala je kao Snješko (ženski)!", napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

AP je juče objavio senatorka Klobučar iza sebe ima tri senatorska mandata i za sada je najpoznatiji kandidat demokrata sa američkog Srednjeg zapada, a kandidaturu je objavila pred pristalicama u Minesoti.

Tramp se prethodno na Tviteru oglasio povodom vijesti da se demokratska senatorka Voren u subotu zvanično kandidovala za predsjednicu, koristeći za nju nadimak Pokahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živjela u 17. vijeku i ovekovječena je u istoimenom Diznijevom crtanom filmu.

Vorenova se u četvrtak po treći put za sedmicu starosjediocima SAD izvinila zbog toga što se 1986, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao "američka Indijanka". Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namijenjene da potvrde priču o njenom porijeklu iz plemena Čiroki, što su vođe Čirokija ubrzo ocijenile "neodgovarajućim i pogrešnim" potezom.

"Danas je Elizabet Voren, koju ponekad nazivam Pokahontas, ušla u trku za predsjednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsjednički kandidat američkih starosedelaca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na RUTI kampanje, Liz!", poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR