10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Makron: Tramp treba da razjasni svoj stav o Evropi

Svijet

Comments 0

Makron: Tramp treba da razjasni svoj stav o Evropi

Izvor: Beta

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je danas da njegov američki kolega Donald Tramp, koji sve više kritikuje Evropsku uniju (EU), treba da "razjasni svoj stav" o EU.

"Postoji nekoliko nejasnoća, posebno o Trampovom stavu o Bregzitu i činjenici da promoviše tvrd Bregzit", rekao je Makron u intervjuu na engleskom za američki časopis Njujorker (New Yorker).

"Mislim da treba da razjasni svoj stav prema Evropi", dodao je francuski predsjednik.

Makron je o evropskim izborima na kojima je njegova stranka Republika u pokretu dobila manje glasova od ekstremno desničarkog Nacionalnog okupljanja, rekao da je dobro što koalicija ekstremne desnice nije dobila većinu u Evropskom parlamentu.

Prema njegovim riječima, to je jedna od dobrih strana evropskih izbora, mada smatra da su ekstremno desničarske stranke imale pomoć iz inostranstva.

Tramp je, sa svoje strane, proteklog vikenda za američku televiziju En Bi Si (NBC) rekao da ne zna šta će sa Evropom odgovarajući na pitanje o evropskim naporima da opstane medjunarodni sporazum o iranskom nuklearnom programu iz kojeg su SAD istupile.

"Veoma smo velikodušni prema Evropi. Brinemo se o njoj. Trošimo ogroman novac za NATO, a već dugo nas koristi i kad je u pitanju trgovinska razmjena", rekao je Tramp.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR