20 °

max 31 ° / min 15 °

Srijeda

15.07.

31° / 15°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

32° / 20°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Ponedjeljak

20.07.

33° / 20°

Utorak

21.07.

35° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali..."

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Svijet

Comments 0

Izvor: index.hr

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali..."

FBI je u poneđeljak u Indianapolisu uhapsio vozača kamiona koji je za nekoliko dana planirao izvesti masovnu pucnjavu u crkvi u saveznoj državi Tenesi, javlja USA Today.

Prema optužnici, Tomas Metju Mekviker (38) planirao je ovoga četvrtka vatrenim oružjem izvesti napad na crkvu u gradu Memfisu.

FBI je o njegovim namjerama izvijestio Mekvikerov prijatelj koji je 12. avgusta kontaktirao savezne vlasti i rekao da njegov prijatelj planira masovnu pucnjavu i samoubistvo.

"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali se bojim kako će to uticati na moju porodicu nakon što mene više neće biti“, napisao je Mekviker 9. avgusta u poruci prijatelju.

Nije naveo razlog za planirani napad, ali je prijatelju pričao o "duhovnim zmijama" i zlim "entitetima" koji su ga napadali i mučili.

Mekvikerova majka je 12. avgusta rekla agentima FBI-ja da on ima pištolj Ruger P90, uzima ljekove za šizofreniju te povremeno koristi kokain i metamfetamin.

Mekviker je putem telefona ispričao jednoj poznanici da će "pucati" u crkvu u Memfisu. Ona je kazala da joj je to govorio ljutim tonom i dodala kako je rekao da namjerava uzeti svoj nož i prerezati grkljan svešteniku.

FBI je nadgledao Mekvikera i saznao kako je od svog poslodavca zatražio slobodan dan za 22. avgust i naveo kako ga planira provesti  u Memfisu.

FBI je na temelju tih informacija odmah reagovao i uhapsio Mekvikera prije nego što je uspio ostvariti svoje namjere.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR