12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je poslanik na kog je pucano, a čiji je trogodišnji sin ubijen: "Trn u oku", vlasnik supermarketa...

Izvor: EPA-EFE/STEPAN FRANKO

Svijet

Tag Video
Comments 0

Ko je poslanik na kog je pucano, a čiji je trogodišnji sin ubijen: "Trn u oku", vlasnik supermarketa...

Izvor: B92

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Vječeslav Sobolev, ukrajinski političar i biznismen, sinoć je bio meta atentata. U pucnjavi je stradao njegov trogodišnji sin.

Pucnjava se dogodila u centru Kijeva, kada je nepoznata osoba otvorila vatru na njegov "rendž rover".

Sobolevljev sin, kog je pogodio metak, preminuo je u bolnici.

Sobolev i njegova žena i dijete izlazili su iz restorana "Mario" i sjeli u kola, kada je ubica dotrčao do automobila i pucao, pišu lokalni mediji, a prenose Večernje novosti.

Istovremeno je, navodno, hitac ispaljen i iz automobila "leksus" koji je nestao sa lica mjesta. U potrazi za ubicom u Kijevu je počela specijalna policijska operacija. Otac ubijenog djeteta, Vječeslav Sobolev je inače veoma poznat biznismen u Donjecku, koji je tokom 1990-ih prvi osnovao mrežu modernih supermarketa "Obžora".

Za poslanika Gradskog vijeća Donjecka izabran je 2002. U aprilu 2005. postavljen je za zamjenika gradonačelnika Donjecka Aleksandra Lukljančenka, ali se potom približio struji Julije Timošenko. Ubrzo je počeo da radi u Savjetu za nacionalnu bezbjednost i odbranu, a 2010, po završetku mandata Julije Timošenko, postao je zamjenik šefa "Njeftgasa".

Tri žene i petoro djece

Sobolev se drugi put oženio 2011. ćerkom ruskog biznismena, tajkuna i bivšeg senatora Borisa Špigela, Svetlanom, koja je prethodno bila udata za pop zvijezdu Nikolaja Baškova, sa kojim je dobila sina Bronislava. Sobolev je usvojio Bronislava, a sa Svetlanom je 2012. dobio je ćerku Ninu. No, već naredne godine par se razveo i Sobolev se preselio u Kijev, gdje je postao član Kijevskog regionalnog savjeta pri Bloku Petra Porošenka.

Na leto 2015. oženio se treći put, Inom Viljčinskajom, vlasnicom "Platinum galerije". Sobolev je usvojio i njenu ćerku Mariju, a Ina je u avgustu 2016. rodila sina, dječaka koji je stradao u pucnjavi.

Sam Sobolev je u jednom intervju rekao kako je otac petoro djece. Ipak, kada je posljednji put 2018. pričao o svojoj djeci, rekao je da ima Davida, Aleksandra i da je očuh Mariji.

Sukob oko marketa

Posljednjih godina se protiv njega se u medijima vodila intenzivna kampanja koja je za cilj imala da ga diskredituje, piše strana.ua.

On je optužen da sarađuje sa Donjeckom narodnom republikom (DNR), s obzirom na to da su njegovi marketi u Donjecku nastavili da rade i nakon oružanih sukoba. Sobolev je tvrdio da je "Obžoru" prodao 2007. Optužio je bivšeg sudiju Vrhovnog privrednog suda Artura Emelianova, sa kojim je imao oštar sukob oko podjele biznisa. Pojedini mediji pišu da sukob oko posla između njih i dalje traje, mada se i dalje ne zna tačno šta je do njega dovelo.

Prema jednoj verziji, Sobolev je i nakon početka rata u Donbasu zadržao de facto kontrolu nad "Obžorom" na nekontrolisnim teritorijama, ali ju je prije nekoliko godina izgubio.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR