22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

22° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Naručili dubak, stigla im poluautomatska puška

Izvor: Foto: Facebook

Svijet

Tag Video
Comments 0

Naručili dubak, stigla im poluautomatska puška

Izvor: Index.hr

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Bračni par iz Floride u očekivanju novorođenčeta šokirao se kad su u kutiji poklona za bebu umjesto hodalice pronašli poluautomatsku pušku kalibra 22 i prave metke. Tako se radosni događaj otvaranja darova za novog člana porodice u nedjelju pretvorio u neugodnu scenu. Sa poluautomatskim oružjem marke Mossberg 715T u rukama, nazvali su policiju koja je odmah izašla na teren.

Policija je utvrdila da su prijatelji bračnog para poklon kupili u Gudvilu, trgovačkom lancu u kojem se prodaje donirana odjeća i kućne potrepštine. U vrijeme kupovine kutija je bila zatvorena ljepljivom trakom pa su mislili da je u joj dubak, kako javlja NBC News. Policija je utvrdila da je kutija mogla biti ostavljena u bilo kojoj od donacijskih kutija Gudvila između Talahasija i Pensakole, a prodata je u radnji u Valparisu.

Policija je utvrdila da nije prijavljena krađa konkretne poluautomatske puške i to oružje nije povezano sa nekim zločinačkim činom. Kad je utvrđeno da budući roditelji nisu kriminalci, vlasti su im prvo ostavili oružje. No, sljedeći dan su vlasti ipak zatražile da predaju oružje pa su se oni dobrovoljno odrekli neželjenog "poklona"...

Predstavnica neprofitne organizacije Gudvil kazala je da bi trebalo provjeravati sve kutije koje se predaju njima, čak i ako su zapečaćene. Inače, Gudvil na tom području godišnje primi oko stotinu doniranih komada oružja.

Kompanija koja proizvodi nesuđenu hodalicu donirala je budućim roditeljima iz Floride novi primjerak.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR