11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Češki ministar zdravlja uhvaćen u kršenju mjera

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Češki ministar zdravlja uhvaćen u kršenju mjera

Autor: Antena M

  • Viber

Češki ministar zdravlja Roman Primula, koji ovih nedjelja grdi Čehe da se zbog njihove nediscipline epidemija kovid-19 otrgla kontroli, snimljen je kako izlazi iz restorana koji je morao odavno da bude zatvoren i to bez zaštitne maske iako su tu na rastojanju manjem od dva metra od njega i drugi ljudi.

Češki tabloid Blesk objavio je danas fotografije ministra koji je u srijedu uveče proveo nekoliko sati u restoranu koji prema sanitarnim mjerama vlade nije ni smio da bude otvoren i pred ponoć izašao na ulicu.

Primula nije stavio masku ni u kolima iako je njegov šofer poštovao tu obavezu.

Iz istog nelegalno otvorenog restorana, prema pisanju Bleska, poslije ponoći izašli su i bliski saradnik premijera Andreja Babiš i predsjednik poslaničkog kluba vladajuće Babišove stranke ANO Jaroslav Faltinek.

Fatinek je takođe bio bez zaštitne maske iako je sa njim bio vlasnik restorana. Predsjednik poslaničkog kluba stranke ANO danas se za takvo ponašanje izvinio Česima.

Blesk je uz fotografije poručio Česima da ne budu kao ministar zdravlja koji ne poštuje mjere koje sam donosi i da ih savjesno i disciplinovano poštuju.

Češka opozicija je danas zatražila hitnu ostavku ministra Primule koji krši sanitarne mjere u situaciji kad je pandemija u Češkoj van kontrole. Posljednja dva dana zabilježeno je preko 14.000 novozraženih virusom korona dnevno i broj mrtvih je dostigao ukupno 1.845. U srijedu je bio najviši broj preminulih - 113.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR