14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šefovi diplomatija Britanije i SAD: Zemljama G7 potrebni su novi saveznici

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Šefovi diplomatija Britanije i SAD: Zemljama G7 potrebni su novi saveznici

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Zemljama G7 potrebni su novi saveznici zbog izazova koje postavljaju Rusija i Kina - zaključeno je na sastanku šefova diplomatija Velike Britanije i SAD-a, uoči sastanka članica G7 članica u junu.

Od 2019. sastanak ministara spoljnih poslova članica nije bio održan zbog pandemije, a na predstojećem će se razgovarati o trgovinskim izazovima, privrednoj krizi, pandemiji ali i direktnoj konkurenciji Kine i Rusije.

Prema navodima stranih medija, Zapad mora jasnije da definiše svoj odnos prema Pekingu kao ekonomskoj i Moskvi kao političkoj sili.

Kao jedna od spornih tačaka navodi se Ukrajina. SAD sa novim predsjednikom Bajdenom na čelu planira stabilnije odnose s Rusijom, ali to zavisi od stava predsjednika Putina prema Ukrajinskom pitanju.

„Zahvaljujem se Velikoj Britaniji što nam se priključila u savezništvu, kako bismo izveli na čistac situaciju s Rusijom i tražili odgovornost za njihove nepromišljene i agresivne postupke. Potvrdili smo našu bezrezervnu podršku za nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine, koju ću posjetiti kasnije ove nedjelje“, rekao je Entoni Blinken, državni sekretar SAD.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR