11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borelj: EU i Zapadni Balkan dijele zajedničku odgovornost za budućnost

Svijet

Comments 0

Borelj: EU i Zapadni Balkan dijele zajedničku odgovornost za budućnost

Izvor: Al Jazeera Balkans

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj pozvao je zemlje Zapadnog Balkana da zajedno sa EU rade na borbi protiv dezinformacija kroz podizanje svijesti građana i jačanje otpornosti demokratija.

”Građani Zapadnog Balkana već sada su svjesniji i otporniji na dezinformacije. Medijska pismenost pomaže i odlučni smo da nastavimo da doprinosimo ovom poslu u regiji”, poručio je Borelj .

U drugom izdanju konferencije ”EU i Zapadni Balkan – medijska pismenost” Borelj je naglasio da provjera činjenica, nezavisni i profesionalni mediji i građani u regionu neumorno rade na suzbijanju dezinformacija, piše Tanjug.

Nastavak saradnje Balkana i EU

Naglasio je da će EU nastaviti da finansira i promoviše obrazovanje i podizanje svijesti o ovom pitanju i zaključuje da “ulaganje u osnaživanje naroda Zapadnog Balkana znači ulaganje u jaču Evropu”.

Šef diplomatije EU je najavio da će za deset dana biti održan samit EU – Zapadni Balkan što je ocijenio kao najvažniji događaj na visokom nivou u odnosima dvije strane.

”Zapadni Balkan je u srcu Evrope i mi dijelimo odgovornost za izgradnju mirne, prosperitetne i ujedinjene Evrope. Takođe dijelimo odgovornost za komunikaciju o tome”, zaključio je Borelj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR