4 °

max 9 ° / min 4 °

Subota

04.12.

9° / 4°

Nedjelja

05.12.

8° / 4°

Ponedjeljak

06.12.

8° / 5°

Utorak

07.12.

7° / 0°

Srijeda

08.12.

6° / -2°

Četvrtak

09.12.

10° / 6°

Petak

10.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Smrt strijeljanjem zbog krijumčarenja serije Squid Game u Sjevernu Koreju

Izvor: screenshot/youtube

Svijet

Tag Video
Comments 0

Smrt strijeljanjem zbog krijumčarenja serije Squid Game u Sjevernu Koreju

Izvor: RTS, VARIETY.COM

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Čovjek koji je u Sjevernu Koreju prokrijumčario Netfliksovu seriju "Squid Game" je navodno osuđen na smrt pošto su vlasti uhvatile grupu srednjoškolaca kako gledaju snimak, prenosi Radio slobodna Azija (RFA).

Prema Radiju slobodna Azija, kako prenosi Varajeti, vlasti su otkrile čovjeka koji je „Netfliksovu“ seriju Squid Game prokrijumčario u Sjevernu Koreju nakon što su uhvatile grupu srednjoškolaca da je gledaju.

U izvještaju se navodi da je serija prokrijumčarena u zemlju iz Kine na USB fleš disku. Ova serija inače nije bila dostupna gledaocima u Kini, ali je i dalje popularna zahvaljujući piratskim veb lokacijama.

Navodno, krijumčar je osuđen na smrt strijeljanjem, dok učenicima koji su gledali seriju prijete stroge zatvorske kazne.

Radio Slobodna Azija izvještava da će učenik koji je kupio disk dobiti kaznu doživotnog zatvora, dok je šestoro drugih učenika osuđeno na po pet godina teškog rada. Nastavnici i školska uprava su smijenjeni, isključeni iz partije i prognani na rad u udaljenim rudnicima.

Inače, u decembru 2020. godine Sjeverna Koreja je donijela zakon o „eliminaciji reakcionarne misli i kulture“, koji zabranjuje unošenje i širenje kulturnog materijala poput filmova, predstava, muzike i knjiga u zemlji.

Namjera ove odluke je prije svega da se spriječi širenje sadržaja iz Južne Koreje i Sjedinjenih Država, a oni za koje se utvrdi da su distribuirali ili konzumirali podliježu kažnjavanju.

Prema brojnim izvještajima, u aprilu ove godine jedan čovjek je javno pogubljen zbog prodaje diskova sa južnokorejskim medijskim sadržajima.

Prema „Netfliksovom“ izvještaju o zaradi u trećem kvartalu 2021. godine Squid Game se po gledanosti nalazi na prvom mjestu u 94 zemlje i gledana je u 142 miliona domova širom svijeta posle samo mjesec dana prikazivanja.

Tokom oktobra serija je bila dostupna na oko 60 piratskih striming sajtova u Kini, i ambasador Južne Koreje je zatražio od Pekinga da preuzme mjere kako bi spriječili ilegalno gledanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR