25 °

max 25 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

25° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pročitajte obrisani tekst RIA novosti: Šta su spremili da objave za kraj operacije već 26. februara!

Izvor: Izvor: EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Svijet

Comments 2

Pročitajte obrisani tekst RIA novosti: Šta su spremili da objave za kraj operacije već 26. februara!

Autor: Mia Zeković

  • Viber

RIA novosti slučajno su objavile unaprijed pripremljeni članak za "kraj operacije" 26. februara. Zbog poraza u ključnim oblastima, članak je obrisan. Međutim, kako Internet sve pamti, tako je trag ovom članku ipak ostao, pa možete pročitati kakvu budućnost je Rusija isplanirala za Ukrajinu.

Članak nosi naziv "Rusija i novi svijet". Na samom početku, navodi se da je novi svijet rođen pred očima Rusa, te da je vojna operacija Rusije uvela svijet u sasvim novu eru.

Kako su planirali da objave, svijet sada doživljava novi period kako u ideologiji, tako i u samom socio-ekonomskom modelu. Rusija vraća svoju ujedinjenost kakvu je imala prije tragedije 1991, u tekstu viđenu kao strahovitu katastrofu u istoriji. 

Kako je naglašeno u tekstu, povratiti jedinstvo ruskog svijeta dešava se uz plaćanje visoke cijene - braća pucaju jedan na drugoga jer su neprirodno podijeljeni na rusku i ukrajinsku vojsku. Ali, Ukrajina više neće biti antiruska. Rusija će povratiti svoje jedinstvo, objedinjujući ruski svijet, ruski narod u zajedništvo Velikih Rusa, Bjelorusa i Rusina.

Članak sugeriše da je nacionalizam u Ukrajini kreacija stranih faktora, kako Putin tvrdi. Gubitak Kijeva je ključan problem sa kojim bi se Rusija nosila da nije preduzela ovakve korake, jer je Kijev ipak mjesto osnivanja ruske nacije.

Kako poručuju, da se trenutak povraćaja Ukrajine Rusiji čekao i odlagao, borba bi bila samo teža i dovela bi do sukoba unutar, prirodno, ruske nacije. 

Konačno, autori članka smatraju da period podijeljenosti doživljava svoj kraj. I na tom kraju počinje, kažu, druga dimenzija ulaska u novu eru - Rusija, Bjelorusija i Ukrajina djeluju kao jedno. Rusija se vraća u svoje prvobitne granice.

Kada je riječ o pregovorima, u članku se postavlja pitanje da li je stvarno moguće da Evropljani pomisle da će Rusija odustati od Kijeva, da će Putin dozvoliti da Rusi budu zauvijek podijeljen narod. Kako kažu, Zapad se onda zaista vara i poručuju im da Putinu dobar odnos sa Zapadom ne znači ništa, pa su sankcije koje se nameću Rusiji viđene kao sasvim beznačajne. 

Na kraju, člankom se želi poručiti da je dominacija Zapada i takvo upravljanje svijetom doživjelo svoj krah. 

"Novi svijet treba da grade sve civilizacije, svi centri moći, prirodno, zajedno sa Zapadom (ili be njega); nikako po pravilima i uslovima Zapada", zaključeno je.

Cijeli tekst članka možete pročitati u linku ispod.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ovo

....... treba da pročitate i sve će vam biti jasno. Tolstoj o pravoslavlju

Javor

Bolesno, kao i sve drugo sto je dolazilo i dolazi iz rusije. Da tragedija bude još veća, balkanske babuske (Vučić i Dodik) razmisljaju kao Putin, stvarajući svoj 'srpski sv(ij)et'.