16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šef Pentagona: Vladimir Putin je poslao svoje trupe u drobilicu

Izvor: EPA - Poslovično moćnu armiju i tehniku Ukrajinci pretvorili u staro željezo

Svijet

Comments 0

Šef Pentagona: Vladimir Putin je poslao svoje trupe u drobilicu

Autor: Antena M

  • Viber

Hipersonične rakete koje je Rusija, kako tvrdi, koristila za uništavanje vojnih ciljeva u Ukrajini "ne mijenjaju tok sukoba" kada je posrijedi otpor ukrajinske vojske, izjavio je u nedjelju američki ministar odbrane Lojd Ostin.

"Ne mislim da je to oružje koje će izmijeniti tok borbe", rekao je u nedjelju šef Pentagona za CBS, ne želeći ni potvrditi ni negirati informaciju po kojoj je Moskva upotrijebila tu vrstu projektila.

Rusija je u nedjelju, drugi dan zaredom, objavila da je u Ukrajini ponovno upotrijebila hipersonične projektile.

Kada bi se ta informacija dokazala, radilo bi se o prvoj poznatoj upotrebi tog sustava u svijetu, koji je prvi put testiran 2018. u stvarnim borbenim uslovima.

Koristeći takvu vrstu oružja Rusija "nastoji vratiti zamah" u sukobu u kojemu je njena vojska zaglibila, rekao je Ostin.

 "Svjedočili smo da Rusi u posljednjih nekoliko sedmica namjerno gađaju gradove i civile, a sve zato jer im je ofanziva blokirana", rekao je američki ministar.

Ruske snage "nisu učinkovite u napredovanju na terenu gdje ih uglavnom blokiraju" ukrajinski borci "koji se hrabro bore i koji su ostali u Ukrajini odlučni u namjeri da odbrane svoju zemlju", dodao je.

Vladimir Putin je "poslao svoje trupe u drobilicu", kazao je šef Pentagona, dodavši da su Ukrajinci "vrlo učinkoviti, zahvaljujući naoružanju koje smo im poslali", poput protivtenkovskih odbrambenih sisstama i protivvazdušnih odbrambenih sistema.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR