16 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Papa: Nadam se da ću uskoro posjetiti Moskvu i Kijev

Izvor: Twitter

Svijet

Comments 0

Papa: Nadam se da ću uskoro posjetiti Moskvu i Kijev

Izvor: N1

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Papa Franja je odbacio navode da planira da odstupi, kazavši da ovog mjeseca planira da posjeti Kanadu, a nada se da će uskoro nakon toga ići u Moskvu i Kijev.

U ekskluzivnom intervjuu za Rojters, papa je u svojoj vatikanskoj rezidenciji, komentarišući situaciju u Ukrajini, potvrdio da je bilo kontakta između vatikanskog državnog sekretara, kardinala Pjetra Parolina i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, oko moguće papine posjete Moskvi.

Inicijalni znakovi nisu bili dobri. Nijedan papa nikada nije posjetio Moskvu, a papa Franja konstantno osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu. Prošlog četvrtka je optužio Rusiju da vodi okrutnu i besmislenu agresiju.

Kad su u Vatikan prije nekoliko meseci stigli prvi upiti o tome, papa je rekao da je Moskva rekla da sada nije pravi trenutak za posjetu, ali je dao naznake da bi nešto možda moglo da se promijeni.

„Volio bih da idem u Ukrajinu, a htio sam prvo da idem u Moskvu. Razmijenili smo poruke o tome, jer sam mislio da ako mi ruski predsjednik da mali prozor da služim miru… A sada je moguće da, nakon što se vratim iz Kanade, uspijem da odem u Ukrajinu. Prva stvar je da odem u Rusiju i pokušam da pomognem na bilo koji način, ali volio bih da odem u oba glavna grada“, zaključio je papa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR