16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski: Izvještaj Amnesti internešnala amnestira agresora

Svijet

Comments 0

Zelenski: Izvještaj Amnesti internešnala amnestira agresora

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski negativno je ocijenio izvještaj Amnesti internešnala, u kojem se tvrdi da su snage te zemlje povremeno koristile taktiku koja ugrožava civile dok su pružale otpor ruskoj vojsci.

On tvrdi da izvještaj Amnesti internešnala pokušava da prebaci odgovornost za ubistva civila sa Rusije na Ukrajinu, prenosi CNN.

„Vidjeli smo potpuno drugačiji izvještaj Amnesti internešnala, koji, nažalost, pokušava da amnestira terorističku državu i prebaci odgovornost sa agresora na žrtvu“, kazao je Zelenski.

On je istakao da ne postoje i ne mogu postojati, čak ni hipotetički, uslovi pod kojima bilo kakav ruski napad na Ukrajinu postaje opravdan.

Zelenski je dodao da je Rusija uništila stotine vjerskih objekata, skoro 900 medicinskih ustanova i hiljade škola.

„Ovo je takva nemoralna selektivnost. Svako ko amnestira Rusiju i vještački stvara takav informativni kontekst u kojem su neki napadi terorista navodno opravdani ili navodno razumljivi, mora biti svjestan toga da se time pomaže teroristima“, rekao je Zelenski.

Amnesti internešnal objavio je izvještaj u kojem se navodi da su ukrajinske snage dovele civile u opasnost uspostavljanjem baza i smještanjem operativnih sistemima naoružanja u naseljenim stambenim oblastima, uključujući škole i bolnice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR