26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Makron nakon razgovora sa Bajdenom: Putinu jemstvo za bezbjednost u zamjenu za mir

Svijet

Comments 1

Makron nakon razgovora sa Bajdenom: Putinu jemstvo za bezbjednost u zamjenu za mir

Izvor: Beta/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Francuski premijer Emanuel Makron je, poslije razgovora s američkim kolegom Džozefom Bajdenom, izjavio da je  "razmijenjeno mišljenje o budućoj evropskoj bezbjednosti i jemstvu koja treba dati Rusiji za njenu sigurnost".

Makron je podvukao da „Zapad treba da bude spreman da Moskvi pruži bezbjednosne garantije ako (ruski predsjednik Vladimir) Putin pristane na pregovore o miru u Ukrajini“ i precizirao da je „s Bajdenom razgovarao o strukturi bezbjednosti za sjutra“.

Šef francuske države je francuskim medijima rekao da uskoro namjerava da razgovara s Putinom, kao i da „bi Zapad morao da nađe razumijevanje za zahtjev Moskve za jemstvo za bezbjednost i zabrinutost Kremlja kad je riječ o širenju NATO na istok i prijetnji Rusiji“ ukoliko Moskva pristane na obustavu rata i pregovore o mirovnom rješenju.

U intervjuu francuskoj tv mreži TF1 je šef Jelisejske palate naveo da pitanje „straha Rusije da će NATO doći na sama ruska vrata i da razmještaj oružja NATO zapreti Rusiji mora biti dio pregovora o miru“.

„A to znači da moramo biti spremni da utvrdimo takođe kako ćemo mi zaštiti naše saveznike i kako Rusiju uvjeriti kad sjedne za pregovarački sto“, objasnio je Makron, naglasivši da će Francuska, SAD i Zapad nastaviti finansijsku i pomoć u oružju Ukrajini.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

sikok

nemate petlju francuzi sto se zna iz istorije belgija mala 9 dana optor njemcima francuska 7 dana