11 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preminula Kristi Eli, zvijezda serije "Cheers"

Izvor: YouTube screenshot

Svijet

Comments 0

Preminula Kristi Eli, zvijezda serije "Cheers"

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Glumica Kristi Eli, poznata po ulogama u tv serijama "Kafić Uzdravlje" (Cheers) i "Veronica's Closet" (Veronikine tajne), filmu "Drop Dead Gorgeous" (Crkni ljepotice) i seriji filmova "Gle, ko to govori" umrla je u 72 godini nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njena djeca.

“S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerovatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven”, objavila su njena djeca, Vilijam Tru Stivenson i Lili Prajs Stivenson.

„Umrla je okružena članovima najuže porodice. Istrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila nevjerovatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još nevjerovatnija majka i baka“, stoji u objavi porodice.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Mofit kancer centar i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

„Želja i strast naše majke za životom, njena večna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost“, zamolili su članovi porodice u objavi.

Eli je popularnoj tv seriji „Kafić uzdravlje“ od 1987. glumila lik Rebeke Hou. Poznata je i po seriji o Građanskom ratu „Sjever i Jug“.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emi za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emi dobila je 1994. za ulogu Seli Gudson u filmu „Davidova majka“. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima ‘Star Trek II: Khanov bijes’ i kultnom filmu ‘Drop Dead Gorgeous’ (Crkni, ljepotice).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR