34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ukrajina kritikuje Milanovića zbog komentara o Krimu

Svijet

Comments 1

Ukrajina kritikuje Milanovića zbog komentara o Krimu

Izvor: RFE

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine nazvalo je “neprihvatljivom” izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da se Krim nikada neće vratiti pod kontrolu Ukrajine.

Portparol ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleh Nikolenko napisao je na Facebooku 31. januara da “smatramo izjave predsjednika Hrvatske, koji je zapravo doveo u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine, neprihvatljivim”.

“Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina, dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Bi li njegovi glasači pristali zatvoriti oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam”, napisao je na Facebooku Nikolenko.

“Podsjećam da je Hrvatska zbog vanjske agresije mogla izgubiti trećinu teritorija. Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi, Hrvati su uspjeli zaštititi nezavisnost svoje države”, dodao je.

Na kraju je napisao da su Milanovićeve izjave o Krimu neprihvatljive jer je u pitanje doveo teritorijalni integritet Ukrajine.

“Umjesto toga, iznimno cijenimo i zahvaljujemo hrvatskoj vladi i hrvatskom narodu na nepokolebljivoj podršci Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije”, zaključio je.

Objava je nastala kao odgovor na Milanovićev komentar od 30. januara u kojem kaže da je “posve jasno da Krim(koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine) više nikada neće biti Ukrajina”.

Milanović je rekao i da Hrvatska, osim slanjem humanitarne pomoći Ukrajini i osudom agresije, ne bi trebala biti sudionica sukoba.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

BBB

Milanović = Vučić Poslije svega našao se on da pametuje.