8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski nakon napada na bolnicu u Dnjepru: To je čisti zločin

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Tag Video
Comments 0

Zelenski nakon napada na bolnicu u Dnjepru: To je čisti zločin

Izvor: index.hr, AJB

Autor: Antena M

  • Viber

458. je dan ruske invazije na Ukrajinu. Najvažnija dešavanja pratite na našem portalu.

22:03 Zelenski nakon napada na bolnicu u Dnjepru: Ruski vojnici su apsolutno bolesna stvorenja

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski večeras je tokom obraćanja naciji osudio ruske vojnike koji stoje iza smrtonosnog raketnog napada na medicinsku kliniku u Dnjepru i rekao da su oni "apsolutno bolesna stvorenja". 

Rekao je da su dvije osobe poginule i da je preko 30 ljudi povrijeđeno. "To je čisti zločin. Rusi idu projektilima i balistikom protiv bolnice i veterinarske klinike. Oni su apsolutno bolesna stvorenja", rekao je. Zelenski je dodao da Ukrajina čini sve što je moguće kako bi nabavila napredniju protivvazdušnu odbranu.

"Već je došlo do značajnog napretka u tekućim naporima da se zapadni saveznici uvjere da naoružaju Ukrajinu modernim borbenim avionima, koji će postati ključna komponenta odbrane Ukrajine. Idemo brže u modernizaciji odbrane nego što se moglo predvidjeti prije šest mjeseci", rekao je Zelenski.

17:11 Broj ranjenih u raketiranju bolnice u Dnjepru porastao na 30, prenose mediji. 

15:00 Dvoje ubijenih u raketiranju bolnice

Dvije osobe su poginule nakon što je u ruskom raketnom udaru pogođena bolnica u Dnjepru, naveo je regionalni guverner i dodao kako su ranjene 23 osobe. 

Serhij Lisak je na Telegramu naveo kako je ubijen 69-godišnjak i dodao: “Bio je samo u prolazu kada su ruski teroristi raketirali grad”.

Lisak je kazao kako je tijelo drugog čovjeka izvučeno iz ruševina, te kako je 21 od 23 ranjene osobe u bolnici, od čega su troje teže ranjenih.

Ranije je ukrajinski predsjednik Zelenski naveo kako je riječ o zločinu protiv čovječnosti.

“Samo zločinačka država napada klinike. Nema vojne svrhe u tome. Ovo je čisti ruski teror”, istakao je.

12:31 Japan uvodi nove sankcije Rusiji

Japan će uvesti dodatne sankcije Rusiji nakon što su na samitu Grupe sedam najrazvijenijih država svijeta (G7) prošle sedmice usaglašene mjere, rekao je portparol japanske Vlade Hirokazu Matsuno.

On je osudio slanje taktičkog nuklearnog naoružanja Moskve u Belorusiju, navodeći da će se time dodatno intenzivirati situacija oko Ukrajine.

"Kao jedina država koja je pretrpjela nuklearni udar u ratu, Japan nikad neće prihvatiti prijetnje Rusije atomskim oružjem, niti njegovu upotrebu", naglasio je Matsuno, prenosi Rojters.

Lideri G7, uključujući Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku, prošle sedmice su na samitu u Hirošimi istakli odlučnost za podršku Ukrajini slanjem dodatne vojne pomoći i sankcijama protiv Rusije.

12:15 Zelenski: Raketirana klinika u Dnjepru, ubijena jedna, ranjeno 15 osoba

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da su ruske snage bombardovale kliniku u gradu Dnjepar i da je tom prilikom najmanje jedna osoba ubijena, a 15 ranjeno.

“Ruski teroristi su još jednom potvrdili svoj status boraca protiv svega što je ljudsko i iskreno. Danas se dogodio raketni napad na kliniku u gradu Dnjepar. Do sada, zna se da je ubijena jedna osoba, a 15 ranjeno. Još se utvrđuje šteta od raketiranja, a žrtvama se pomaže”, naveo je Zelenski na Telegram kanalu i dodao da su sve službe uključene u operaciju spašavanja.

09:27 Medvedev kaže da bi rat u Ukrajini mogao da traje decenijama

Glavni saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je da bi rat u Ukrajini mogao da traje decenijama, sa dugim razdobljima borbi isprekidanih primirjima, prenijela je u četvrtak ruska novinska agencija RIA.

Prema toj agenciji, bivši predsjednik Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjedavajućeg moćnog Putinovog Savjeta bezbjednosti, govorio je tokom posjete Vijetnamu.

Medvedev često daje oštre komentare, a prošlog mjeseca je opisao ukrajinske vlasti kao zarazu.

Ovaj sukob će trajati jako dugo, najverovatnije decenijama, rekao je Medvedev, a prenosi RIA.

„Sve dok postoji takva vlast, biće, recimo, tri godine primirja, dvije godine sukoba i sve će se ponoviti“, nastavio je, ponovivši tvrdnju Moskve da je Ukrajina nacistička država.

U januaru je Medvedev rekao da bi, ako Rusija bude poražena, to moglo da izazove nuklearni rat.

07:03 Wagner objavio video povlačenja iz Bahmuta

Ruska plaćenička grupa Wagner počela je da povlači svoje snage iz ukrajinskog grada Bahmuta. Šef Wagnera Jevgenij Prigožin objavio je snimak.

07:01 Bijela kuća upozorila Ukrajinu

Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena upozorila je Ukrajinu da ne podržava korišćenje svoje opreme za napade na ciljeve unutar Rusije, rekao je portparol Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Džon Kirbi za CNN.

"Još jednom smo vrlo jasno dali do znanja Ukrajincima što su naša očekivanja u vezi s napadom na Rusiju - ne želimo to podsticati niti omogućiti, svakako ne želimo da se bilo kakva oprema američke proizvodnje koristi za napad na rusko tlo", rekao je Kirbi.

“I dobili smo jemstva od Ukrajinaca da će poštovati te želje... bili smo vrlo jasni da želimo da Ukrajina može braniti svoje tlo, vlastitu teritoriju. Oni su napadnuti. Imaju pravo braniti se", rekao je.

07:00 Eksplozije u ruskom gradu Krasnodaru

Eksplozije su se čule jutros i u ruskom gradu Krasnodaru, izvijestio je lokalni kanal na Telegramu Baza. Incident se dogodio u 4.17 sati ujutro, a niko niije povrijeđen. Kako piše Baza, grad s milion stanovnika je napadnut dronovima, nakon čega je aktivirana protivavazdušna odbrana.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR