30 °

max 31 ° / min 19 °

Četvrtak

25.07.

31° / 19°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koliko Italijane košta održavanje Putinove jahte usidrene u Toskani

Izvor: screenshot/youtube

Svijet

Comments 0

Koliko Italijane košta održavanje Putinove jahte usidrene u Toskani

Izvor: RTS

Autor: Antena M

  • Viber

U Marini di Karara usidrena je jahta, dugačka 140 metara i vrijedna 700 miliona dolara, za koju se vjeruje da pripada predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pošto je ova jahta kao i ostala imovina ruskih državljana u sklopu sankcija Evropske unije "zamrznuta", troškove održavanja snose poreski obveznici u Italiji.

Stanovnici gradića Marina di Karara u Toskani više i ne obraćaju pažnju na ogromnu jahtu Šeherezada koju je Finansijska policija zaplijenila prije dvije godine.

Ova jahta zvanično pripada kompaniji "Bielor Asset Ltd." ruskog oligarha Eduarda Hudajnatova koji je, po tvrdnjama medija, samo paravan pravom vlasniku, predsjedniku Rusije, Vladimiru Putinu, i koju svi u Italiji zovu „Putinova jahta".

Jahta je usidrena u marini koja pripada „Italian si groupu“ jednoj od najznačajnijih nautičkih kompanija u Italiji i koja se stara o njenom održavanju.

Ova usluga košta italijansku državu skoro pet miliona eura, a ta cifra će svakako rasti u budućnosti.

Putinova jahta je dugačka 140 metara, ima šest spratova i 22 velike luksuzne kabine sa kupatilima od mermera, dvije platforme za slijetanje helikoptera, bioskopsku salu, salu za ples, teretanu sa saunom, tursko kupatilo kao i salu za krioterapiju.

Unutrašnjost jahte je uređena po ideji francuskog dizajnera Fransoa Zuretija. Cijena jahte, po procjeni medija, iznosi 700 miliona eura.

Putinovu jahtu je zaplijenila finansijska policija po nalogu ministra ekonomije 6. maja 2022. u akciji takozvanog „zamrzavanja" imovine u sklopu sankcija koje je Evropska unija uvela ruskim državljanima. 

Zato italijanska država mora da snosi troškove održavanja i ne može da imovinu proda ili dodijeli bilo kome, kao što se to radi sa imovinom koja je oduzeta osuđenim pripadnicima mafije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR