21 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanici Evropskog parlamenta: Putin je odgovoran za smrt Navaljnog

Svijet

Comments 0

Poslanici Evropskog parlamenta: Putin je odgovoran za smrt Navaljnog

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odgovoran je za tragičnu sudbinu Alekseja Navaljnog, a samo mjesec pred predsjedničke izbore režim utišava svaki glas opozicije, navodi se u zajedničkom saopštenju poslanika Evropskog parlamenta.

Predsjednik Odbora za spoljne poslove Dejvid Mekalister, predsjednik Podkomiteta za ljudska prava Udo Bulman, predsjedavajući delegacije u Parlamentarnoj skupštini EU i Rusije Komiteta za saradnju Rišard Čarnecki i stalni izvjestilac za Rusiju Andrijus Kubilijus poručili su da su bili “šokirani i zgroženi“ kada su saznali vijest o smrti dobitnika nagrade „Saharov“.

On je žrtvovao život da bi odbranio demokratiju i suprotstavio se ugnjetavanju i korupciji u Rusiji, ukazuje se u saopštenju i dodaje da je, iako zatvoren u neljudskim uslovima, Navaljni neumorno i hrabro nastavio borbu, osuđujući korupciju vlasti.

U saopštenju se podsjeća da je prije dva dana Navaljni ponovo smješten u samicu iz neutvrđenih razloga, u kojoj je ukupno proveo 310 dana.

S obzirom na njegovo zdravstveno stanje nakon trovanja, to zlostavljanje je predstavljalo smrtnu kaznu, navodi se u saopštenju.

Ruska vlast mora da rasvijetli okolnosti smrti Navaljnog i odmah da oslobodi sve političke zatvorenike koji rizikuju živote u zatvorima, uključujući Vladimira Kara-Murzu, Olega Orlova, Ilju Jašina, Alekseja Gorinova, Dmitrija Ivanova, Joana Kurmojarova, Viktorija Petrova, Marija Ponomarenko, Aleksandra Skočilenka i Dmitrija Talantova, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR