18 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Makron: Francuska neće slati vojnike u Ukrajinu u bliskoj budućnosti

Svijet

Comments 0

Makron: Francuska neće slati vojnike u Ukrajinu u bliskoj budućnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas u Pragu da Francuska ne planira da šalje svoje vojnike u Ukrajinu u bliskoj budućnosti.

Na pitanje da prokomentariše međunarodnu reakciju na njegovu izjavu poslije prošlonedjeljne konferencije o Ukrajini u Parizu, Makron je rekao da je tada naveo da ništa nije isključeno.

„To ne znači da planiramo da u bliskoj budućnosti rasporedimo francuske snage u Ukrajinu, već samo da otvaramo diskusiju o tome i da razmišljamo o svemu što se može učiniti da podržimo Ukrajinu“, kazao je Makron u intervjuu češkom listu „Pravo“.

Prema njegovim riječima, učesnici sastanka dogovorili su saradnju u pet oblasti: sajber bezbjednost, zajednička proizvodnja vojnih potrpština za Ukrajinu, bezbjednosna pomoć najugroženijim zemljama u kontekstu sukoba u Ukrajini, prije svega Moldavija, podrška Ukrajini na granici sa Bjelorusijom i saradnju u aktivnostima deminiranja.

„Osim toga, uvijek sam bio jasan u vezi sa našim crvenim linijama - mi se ne borimo protiv ruskog naroda i odbacujemo logiku eskalacije“, naglasio je Makron.

Poslije konferencije o Ukrajini u Parizu 26. februara, Makron je rekao da su učesnici razmatrali slanje kopnenih trupa u Ukrajinu i da o tome nije postignut konsenzus, ali je ostavio otvorena vrata za takav scenario u budućnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR