24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izrael traži dodatne sankcije Iranu

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Izrael traži dodatne sankcije Iranu

Autor: Antena M

  • Viber

193. je dan sukoba na Bliskom istoku. U nastavku pročitajte najvažnije informacije.

17:43 Izraelska vojska tvrdi da je ubila komandanta Hezbolaha u vazdušnom napadu

Izraelska vojska tvrdi da je ubila komandanta Hezbolaha Ismaila Yousefa Baza u vazdušnom napadu na grad Ain Baal na jugu Libana.

Vojska je rekla da je Baz bio “dugogodišnji visoki zvaničnik u vojnom krilu Hezbolaha”.

“Bio je uključen u planiranje raketnih i protivtenkovskih lansiranja prema državi Izrael iz područja u Libanu”, kaže vojska.

14:30 Izrael traži dodatne sankcije Iranu

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac apelovao je na pojedine države da uvedu sankcije na iranski raketni program i proglase Iransku revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom, nakon direktnog napada Irana na Izrael prošlog vikenda.

"Pored vojnog odgovora na ispaljivanje projektila i dronova, vodim diplomatski napad na Iran", naveo je Kac na društvenim mrežama.

On je kazao da je poslao pisma na adrese 32 države i razgovarao sa brojnim kolegama, pozivajući ih da "uvedu sankcije iranskom raketnom programu i proglase Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom, kako bi se zaustavio i oslabio Iran".

"Moramo sada zaustaviti Iran, prije nego što bude kasno", rekao je Kac, prenosi Rojters.

Izrael je poručio da će odgovoriti na iranski napad raketama i dronovima tokom vikenda, usljed poziva saveznika da treba izbjeći eskalaciju konflikta na Bliskom istoku.

12:38 SZO traži više lijekova za bolnicu Ahli Arab

Bolnica Ahli Arab na sjeveru Gaze toliko je pretrpana da je prisiljena koristiti klupe kao krevete za ranjena lica, rekao je predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije. 

Ustanovi je hitno potrebno više medicinskog osoblja, posebno onih specijalizovanih za vaskularnu i rekonstruktivnu hirurgiju, kao i više ljekova uključujući anesteziju, rekao je dr. Richard Peeperkorn nakon posjete ustanovi.

08:20 UN: 90 odsto zgrada na istočnoj granici Gaze uništeno ili oštećeno

Gotovo 90 odsto od oko 4.000 zgrada smještenih duž istočne granice Gaze uništeno je ili oštećeno, prema preliminarnoj analizi satelitskih snimaka koju je sproveo Satelitski centar UN-a (UNOSAT).

08:10 Više tijela pronađeno u masovnoj grobnici u bolnici Al-Šifa

Motasem Salah, direktor Centra za hitne operacije u Gazi, kaže da je deset tijela do sada izvučeno iz masovne grobnice otkrivene u ponedjeljak u bolnici Al-Šifa u gradu Gazi.

"Nastavljen je rad unutar medicinskog kompleksa Al-Šifa na pretraživanju i identifikovanju masovnih grobnica, kao i tijela pokopanih u tim grobnicama", rekao je Salah.

Uprkos nedostatku forenzičkih stručnjaka i odgovarajuće opreme, timovi zaduženi za potragu, lopatama i rukama nastoje iskopati tijela za koja se vjeruje da su pacijenti koji su bili na liječenju u spomenutoj bolnici.

"Odlučni smo otkriti ove zločine počinjene protiv civila u bolnici Al-Šifa. Do sada smo izvukli deset tijela koja su bila pokopana ispred glavnog ulaza medicinskog kompleksa Al-Šifa, u blizini odjeljenja za hirurgiju", rekao je Salah u obraćanju novinarima.

08:05 Vrhovni komandant izraelske vojske zahvalio SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj na vojnoj podršci

Načelnik vojske Herzi Halevi zahvalio je američkim, britanskim i francuskim snagama na podršci Izraelu tokom iranskog vazdušnog napada.

"Izraelska vojska, zajedno sa Centralnom komandom Sjedinjenih Američkih Država, britanskim i francuskim oružanim snagama i drugim partnerima, djelovali su pravovremeno u vazduhu, na kopnu i na moru”, rekao je tokom video obraćanja, prenosi Al Džazira. 

Iranski napad stvorio je nove mogućnosti za saradnju na Bliskom istoku, dodao je.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR