15 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

17° / 14°

Srijeda

15.05.

18° / 14°

Četvrtak

16.05.

22° / 15°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski: Ukrajini treba sedam sistema protivvazdušne odbrane

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 0

Zelenski: Ukrajini treba sedam sistema protivvazdušne odbrane

Autor: Antena M

  • Viber

Rusi nastavljaju potiskivanje ukrajinske vojske nedaleko od okupirane Avdiivke. Mjesto najvećih sukoba trenutno je selo Očeretine, koje je sada ključna ukrajinska odbrambena tačka. U idućih nekoliko dana u Ukrajinu bi trebalo stići oružje u sklopu američkog paketa vojne pomoći. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je upozorio da njegovoj zemlji nedostaje sistem protivvadušne odbrane.

"Zahvalan sam svim partnerima koji su nam dosad pomogli slanjem sistema protivvazdušne obrane. Ti sistemi doslovno spašavaju živote. Važno je da se svi dogovori o daljim isporukama oružja što prije realizuju. Ukrajina treba sedam sistema protivvazdušne obrane, to je minimum. Naši partneri imaju te Patriote", kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U posljednjih sedam dana ruske snage izvele su 35 napada visokopreciznim projektilima s mora i iz vazduha, među ostalim i projektilima Kindžal.

"To je naš odgovor na pokušaje kijevskog režima da ošteti ruska energetska i industrijska postrojenja. Pogodili smo željezničke stanice koje su služile kao privremene baze nacionalističkih postrojbi i stranih plaćenika", kazao je Igor Konašenkov, portparol ruskog ministarstva obrane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR