18 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
La Republika: NATO će ući u rat Ukrajine i Rusije ako se pređu ove dvije linije

Izvor: epa efe

Svijet

Comments 1

La Republika: NATO će ući u rat Ukrajine i Rusije ako se pređu ove dvije linije

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

NATO je na tajnom sastanku podvukao dvije crvene linije, čiji bi prelazak mogao dovesti do potencijalne odluke o tome da pošalju svoju vojsku u rat u Ukrajini, piše italijanski list La Republika (La Repubblica).

Pozivajući se na izvore bliske Alijansi, list piše da je NATO započeo pripreme za rat sa Rusijom. Primjer za to je najveća vježba u Evropi od 1988. Steadfast Defender 2024. koja je započela krajem januara ove godine. Oko 90.000 ljudi uključeno je u ove vojne vježbe koje simuliraju sukob s protivnikom uporedive snage. 

Prva crvena linija

La Republika navodi da je prva crvena linija rusko probijanje odbrambene linije Ukrajine i uključivanje treće zemlje u rat, odnosno Bjelorusije. Ukrajinsko-bjeloruska granica proteže se preko 1084 km, što ukrajinskoj vojsci predstavlja izazov za kontrolu svih njenih područja.

Kako italijanski list piše, ako se Minsk direktno uključi u rat, njegove trupe i arsenal biće ključni za Moskvu. Ova okolnost može podstaći akcije NATO-a usmjerene na pomoć Ukrajini.

Druga crvena linija

Druga crvena linija su vojne provokacije Rusije protiv baltičkih zemalja, Poljske ili namjerni napad na Moldaviju, dodaju izvori, a prenosi La Republika.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

saci

Pa zato vucko i ostali spomenu nase more, Ovaj prokletu Orban je pro Ruski orjentisan iako je u EU, a za Srbiu i CG da ne govorimo to se zna. Cim savlada Odesu, Moldavija bi bila pokorena za par dana i eto ti izlaz na more na jadranu Rusiji. zato svaka cast Britaniji za ovu izjavu.