12 °

max 18 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

18° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Amerikanci traže priznanje Kosova, ali mi ne mijenjamo stav"

Izvor: Instagram

Region

Comments 0

Izvor: Beta/N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"Amerikanci traže priznanje Kosova, ali mi ne mijenjamo stav"

Predśednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je za Srbiju loše što SAD traže međusobno priznanje Beograda i Prištine, ali da to ne predstavlja suštinski veliku novost.

Poslije razgovora s državnim sekretarom SAD-a Majkom Pompeom i današnjih sastanaka sa zamjenikom Pompeovog pomoćnika Metjuom Palmerom i izvršnim potpredśednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom, Vučić je za RTS rekao da su za Srbiju dobre stvari što SAD podržavaju njen evropski put i "ne ulaze u to kako treba da izgleda dogovor" Beograda i Prištine, a da je loše što "traže međusobno priznanje" Srbije i Kosova.

"To jeste novo, ali suštinski to nije velika novost. To nije potpuno nov stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova. Mi tu odluku nećemo da promijenimo, a trudili smo se da uživamo u sopstvenim mitovima", kazao je Vučić.

On je naveo da je na sastancima sa američkim zvaničnicima iznio stavove Srbije i da je ponovio da "ne dolazi u obzir mogućnost da Srbi ne dobiju ništa, a da Albanci dobiju sve".

"Veoma sam zahvalan i Pompeu i Palmeru i Vilsonu. Za mene je bilo važno da mogu da iznesem stavove Srbije. I za pedalj ako pomjerimo stav SAD prema Srbiji, mi smo napravili malo čudo. A nijesam naivan da vjerujem da će SAD da odustanu od prizanja nezavisnosti Kosova, niti ću da dajem lažna obećanja", rekao je Vučić.

On je ponovio da situcija nije laka za Srbiju, već "veoma teška" i dodao da će srpske vlasti "nastaviti da štite svoju zemlju i srpski narod na Kosovu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR