15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nije zaštitio učenike: Smijenjen direktor škole zbog vršnjačkog nasilja

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Nije zaštitio učenike: Smijenjen direktor škole zbog vršnjačkog nasilja

Izvor: Blic

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Direktor Srednje škole Barajevo Dobrovoje Jelić, čije učenice su akterke stravičnog vršnjačkog nasilja, smijenjen je, piše Blic.

"Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razriješio je Dobrivoja Jelića direktora Srednje škole u Barajevu. Na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora koji su izvršili prosvjetni inspektor Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja utvđeno je da ustanova ne sprovodi mjere za bezbjednost i zaštitu učenika", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Na osnovu svega navedenog tokom inpekcijskog nadzora stekli su se uslovi za razriješenje direktora ustanove predviđeni odredbom člana 128. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Zakon propisuje da je direktor odgovoran za zakonitost rada i za uspješno obavljanje djelatnosti ustanove.

"U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavijestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rješavanja problema nasilja", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR