8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Orlu ispao iz kandži, žena ga udomila pa shvatila da nije pas

Izvor: Facebook

Region

Comments 0

Orlu ispao iz kandži, žena ga udomila pa shvatila da nije pas

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Neimenovana žena iz Brajta, u Australiji, u dvorištu je pronašla mladunče za koje je pretpostavila da je štene psa ili možda lisice.

Čula je da životinja cvili i vidjela da je bila vrlo uplašena. Nazvala ju je Vendi, smjestila u svoj dom, nahranila i na i preko interneta potražila pomoć. Naime, životinjica je bila iscrpljena i pomalo povrijeđena jer je ispala orlu iz kandži.

Objavila je njenu fotografiju i tada je krenula rasprava koja ju je podstakla ženu da odnese Vendi na DNK testiranje jer su mnogi tvrdili da im ne izgleda kao klasičan pas, ali ni kao lisica. Mnogi su sumnjali kako se radi o dingu, divljem australskom psu, i bili su u pravu.

„Vendi će postati dio našeg programa, dodavanjem novih gena za povećanje snage i raznolikosti naše populacije čistokrvnih dingosa koje imamo u našem utočištu“, rekli su u udruženju koje se bavi očuvanjem ove vrste koja je od 1992. godine zaštićena u Nacionalnim parkovima te zemlje.

„Vjerujemo da je Vendi ukrao orao. Znamo i da je ispustio životinjicu jer je zadobila rane na leđima, a nokti su joj bili istrošeni, što sugeriše da je putovala daleko pješice prije nego što ju je ta žena pronašla u svom dvorištu“, dodali su, a prenosi Miror.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR